Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
szczegółowe informacje o kosztach wysyłki na stronie O Nas
Zapraszamy również do zakupów na drugim naszym koncie, zakupy z obu kont wysyłamy w jednej przesyłce, proszę tylko o informację mailową lub w uwagach do sprzedającego http://alle/listing/user.php?us_id=21[zasłonięte]947
Enzym AlphaAmylaza waga 5g
Enzym AlphaAmylaza 4g na 3kg skrobi - rozkłada skrobię na dekstryny.
Jak przygotować zacier:
Sposób pierwszy – sama skrobia:
W naczyniu minimum 17l zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 5 kilogramów skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie 1 godziny odłączyć grzanie i odczekać aż zacier ostygnie. Następnie przelać go do fermentora i uzupełnić zimną/letnią wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 25C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.
Sposób drugi - 50:50 - skrobia : cukier:
W naczyniu minimum 17l zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 3 kilogramy skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2-3kg cukru lub glukozy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 25C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.