Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Enzym AlphaAmylaza rozkłada skrobię na dekstryny

05-02-2014, 20:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.49 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4.49 zł     
Użytkownik sklepyhobby_pl
numer aukcji: 3921490322
Miejscowość PELPLIN
Licytowało: 1    Wyświetleń: 12   
Koniec: 05-02-2014 20:30:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SklepyHobby
ul. Szkolna 1A
83-130 Kulice

Telefon: 509[zasłonięte]831
E-mail: [zasłonięte]@sklepyhobby.pl

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach od 09:00-17:00


Paczki wysyłamy codziennie za pośrednictwem Poczty Polskiej lub kurierem. Możliwy odbiór osobisty w siedzibie firmy, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu


Po wygranej aukcji prosimy o wpłatę wartości towaru plus koszty wysyłki. W tytule przelewu proszę podać swój nick z allegro. Wysyłki realizujemy po zaksięgowaniu wpłaty.


Nr konta wraz z danymi do przelewu zostanie również wysłany na adres mailowy podany podczas rejestracji konta.


Numer konta:
MULTIBANK - 97 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 128986

Kilka słów o nas:

Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.

Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.

 

Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.


Enzym AlphaAmylaza  waga 5g


Enzym AlphaAmylaza 4g na 3kg skrobi - rozkłada skrobię na dekstryny.
 
Jak przygotować zacier:
 

Sposób pierwszy – sama skrobia:

W naczyniu minimum 17l zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 5 kilogramów skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie 1 godziny odłączyć grzanie i odczekać aż zacier ostygnie. Następnie przelać go do fermentora i uzupełnić zimną/letnią wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 25C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.

 

 Sposób drugi - 50:50 - skrobia : cukier:

W naczyniu minimum 17l zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 3 kilogramy skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2-3kg cukru lub glukozy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 25C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.

foto.jpg