|
Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:
F.H.U. AROMAR
ul. Krasickiego 5
37-200 Przeworsk
tel: 884 [zasłonięte] 392
NIP: 794[zasłonięte]9036
REGON: 180[zasłonięte]420
e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl
strona www: www.aromar.pl
Sklep Czynny:
Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00
Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa:
Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie
"O Mnie
|
Herbata Czarna English Breakfast "Angielskie Śniadanie"
To popularna mieszanka łamanych herbat indyjskich i cejlońskich.
dedykowana do spożycia w godzinach porannych.
English Breakfast (angielskie śniadanie) wg wielu źródeł została wymyślona przez XIX - wiecznego brytyjskiego kupca. Duża moc naparu miała wpłynąć pobudzająco na pijącą ją osobę. Obecnie praktycznie każdy szanujący się producent herbaty posiada w ofercie autorską wersję mieszanki i nazywa ją oczywiście English Breakfast, chociaż często znacznie różnią się między sobą zawartością. W naszym przypadku jest to mieszanka gatunkowych czarnych herbat pochodzących z Cejlonu i Indii.
Ma mocny i wyrazisty napar.
Waga: 50g Cena: 4,20zł
Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Właściwości czarnej herbaty:
- pobudza poprawia zdolność koncentracji i myślenia
- zawarte w w niej flawonidy wzmacniają naczynia krwionośne
- zawartość fluoru chroni zęby przed próchnicą
- hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych
- obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca
- w połączeniu z cytryną i miodem działa napotnie, pomagając w wygrzaniu organizmu i zwalczaniu infekcji.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min.
Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.
|