Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku: F.H.U. AROMAR ul. Krasickiego 5 37-200 Przeworsk tel: 884 [zasłonięte] 392 NIP: 794[zasłonięte]9036 REGON: 180[zasłonięte]420 e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl
strona www: www.aromar.pl Sklep Czynny: Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00 Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa: Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie "O Mnie | Herbata Czarna English Breakfast "Angielskie Śniadanie" To popularna mieszanka łamanych herbat indyjskich i cejlońskich. dedykowana do spożycia w godzinach porannych. English Breakfast (angielskie śniadanie) wg wielu źródeł została wymyślona przez XIX - wiecznego brytyjskiego kupca. Duża moc naparu miała wpłynąć pobudzająco na pijącą ją osobę. Obecnie praktycznie każdy szanujący się producent herbaty posiada w ofercie autorską wersję mieszanki i nazywa ją oczywiście English Breakfast, chociaż często znacznie różnią się między sobą zawartością. W naszym przypadku jest to mieszanka gatunkowych czarnych herbat pochodzących z Cejlonu i Indii. Ma mocny i wyrazisty napar. Waga: 50g Cena: 4,20zł Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo. Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Właściwości czarnej herbaty: - pobudza poprawia zdolność koncentracji i myślenia
- zawarte w w niej flawonidy wzmacniają naczynia krwionośne
- zawartość fluoru chroni zęby przed próchnicą
- hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych
- obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca
- w połączeniu z cytryną i miodem działa napotnie, pomagając w wygrzaniu organizmu i zwalczaniu infekcji.
Zaparzanie: Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min. Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy. |