|
|
Wydawnictwo - SGGW
Rok - 1998
Stron - 286
Oprawa - MIĘKKA LAKIEROWANA
Format - B5
STAN - NOWA
W związku ze wzrostem zapotrzebowania na specjalistów z zakresu techniki w przetwórstwie żywności zaistniała konieczność częściowego wypełnienia luki w piśmiennictwie na temat użytkowania energii w zakładach przemysłu rolno-spożywczego.
Niniejsza praca stanowi uzupełnienie treści podręczników akademickich, obejmujących szeroko traktowaną problematykę użytkowania paliw i energii w gospodarce żywnościowej. Jest również skorelowana z podręcznikami z zakresu inżynierii rolniczej oraz inżynierii i aparatury przemysłu rolno-spożywczego. Uzupełnieniem niniejszej publikacji są skrypty ćwiczeniowe: Kaleta (1993), Kaleta i Wojdal-ski (1995), Domagała i Gawrysiak-Witulska (1996).
Podręcznik może być wykorzystywany także przez studentów studiów stacjonarnych i zaocznych wydziałów: Techniki Rolniczej i Leśnej oraz Żywienia Człowieka i Gospodarstwa Domowego. Może być także przydatny dla nowych specjalności, np. eksploatacji maszyn i marketingu.
Autorzy zacytowali liczne, w tym najnowsze, piśmiennictwo z tego zakresu, co może być przydatne, zwłaszcza gdy zaistnieje potrzeba uszczegółowienia określonego materiału.
|