ENERGIA REIKI I KAMIENI SZLACHETNYCH + książka w prezencie
Autor: Agnieszka Szulga ISBN:[zasłonięte]978-8377-255-7, wydanie: I,
format: 14,5 x 20,5 cm, ilość stron: 104,
oprawa: miękka
Są trzy najlepsze metody nauki i przekazywania wiedzy - po pierwsze, drugie i trzecie: przez przykład. To, co najbardziej do nas przemawia to wiarygodne opisy doświadczeń i przykład osób, którym możemy zaufać.
Autorka, dla której Reiki jest drogą Miłości, wspierającą w każdym dobrym działaniu, bardzo ciekawie opisuje własne doświadczenia z tą energią i pracą w Reiki z zastosowaniem kamieni szlachetnych. Połączenie obu tych terapii jest dla niej niezwykłym spotkaniem przyjaciół, którzy doskonale się rozumieją i wzajemnie na siebie oddziałują. Dzięki wibracjom kamieni mamy możliwość wzmocnienia zabiegu Reiki, a energia kryształów jeszcze bardziej oczyści centra energetyczne i zharmonizuje całe ciało.
Stosując Reiki w połączeniu z kamieniami szlachetnymi można osiągnąć bardzo wiele a rezultaty za każdym razem będą nas zadziwiać.
TERAZ DODATKOWO OTRZYMASZ KSIĄŻKE W PREZENCIE:
"CZTERY PORY SMAKU" Autor: Urszula Lemańska, Radosław Lemański W ciągu roku możemy obserwować, jak z ogromną ekspresją wiosennych wiatrów budzi się życie, dodając nam energii. Lato ma swój niepowtarzalny urok w złocących się łanach zbóż, ozdobionych makami i chabrami. Jesień obdarza nas bogactwem runa leśnego. Zieleń zmienia się w żółcie i czerwienie, delikatnie wprowadzając w stan melancholii. Zimą z przyjemnością otulamy się ciepłym kocem, patrząc jak za oknem świat okrywa się białym puchem.
Tak, jak cztery pory roku różnią się swą energią i temperaturą, tak i my powinniśmy dostosować swój tryb życia i sposób odżywiania do określonej pory, aby łatwiej przetrwać zimę i w pełni rozkoszować się latem. Odżywiając się zgodnie z cyklami natury, tak jak robili to nasi przodkowie, dostarczymy organizmowi wszystkich potrzebnych składników w najbardziej naturalnej i najlepiej przyswajalnej postaci.
W książce w prosty sposób poruszony jest temat zdrowego odżywiania zgodny z rytmem pór roku. A wszystkie zawarte przepisy można wykorzystywać dosłownie lub traktować jako propozycję dla własnych inwencji kulinarnych.