Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

EMULGATORY Clyde E. Stauffer NOWA!!! Spis treści

21-02-2014, 18:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.90 zł     
Użytkownik hirudina
numer aukcji: 3910030632
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 6   
Koniec: 21-02-2014 18:16:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2001
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail: [zasłonięte]@hirudina.pl
tel. stacjonarny: (032)[zasłonięte]352-04
tel. komórkowy: 513-[zasłonięte]-833
komunikator: [zasłonięte]40558

Adres sklepu: ul. Księdza Bednorza 14
(pod apteką)
Katowice-Szopienice

Godziny pracy: Pon - Pt: 8.30 – 16.30

Lokalizacja sklepu:


Przelew na konto mBank:
16 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 406776

Wszystkie zamówienia realizowane
są przez Pocztę Polską.

Książki wysyłamy zgodnie z
wyborem opcji:
- po wpłacie na konto
- za pobraniem
Wysyłamy również
za granicę!

Koszty przesyłki są u nas
zawsze zgodne
z aktualnym cennikiem
Poczty Polskiej.

Odbiór osobisty: Po odbiór książek serdecznie zapraszamy do naszej księgarni w Katowicach-Szopienicach
(adres powyżej)

WYSYŁKA DZISIAJ !!!

CODZIENNIE W DNI ROBOCZE

WYSTARCZY DO GODZ. 13.00 wysłać do nas:

1) deklarację odbioru przesyłki "za pobraniem"
lub
2) skan przelewu
albo
3) wpłacić za pośrednictwem "Płacę z Allegro"



EMULGATORY


Clyde E. Stauffer


Stan książki: NOWA
Wydawnictwo: Naukowo – Techniczne 2001
Format: 19 x 24 cm
Stron: 184
Okładka: miękka


Spis treści:

Od Redakcji 9

Rozdział 1. Emulsje i piany 11

AKTYWNOŚĆ POWIERZCHNIOWA 12
Surfaktanty jako związki amfofilowe 12
Energia swobodna powierzchniowa i napięcie międzyfazowe 14
Nadmiar powierzchniowy emulgatorów 17
Pomiar napięcia powierzchniowego 18

POWSTAWANIE, UTRWALANIE I ZWILŻANIE P
owstawanie emulsji i pian 20
Stabilizacja emulsji 25
Odwadnianie piany i rozbijanie błon 30
Zwilżanie cząstek stałych 32

MIKROEMULSJE 33

Rozdział 2. Struktura molekularna 35

KRYSZTAŁY TŁUSZCZÓW I EMULGATORÓW
Kryształy triacylogliceroli 35
Kryształy emulgatorów 37
Modyfikatory struktury krystalicznej 38

MEZOFAZY 41
Struktury faz pośrednich 41
Diagramy fazowe surfaktantów 47
Znaczenie w zastosowaniach do żywności 48

Rozdział 3- Emulgatory żywności 51

RODZAJE EMULGATORÓW 51
Monoacyloglicerole 52
Pochodne monoacyloglicerolu 55
Pochodne sorbitanu 59
Emulgatory wielowodorotlenowe 62
Emulgatory anionowe 65
Lecytyna 67

RÓWNOWAGA HYDROEILOWO-LIPOFILOWA
Podstawowa zasada koncepcji 71
Doświadczalne wyznaczanie miana HLB 72

BIAŁKA 76
Środki pieniące 76
Środki emulgujące 77

REGULACJE PRAWNE 84

Rozdział 4. Produkty piekarskie 87

ŚRODKI PRZECIWDZIAŁAJĄCE CZERSTWIENIU
Żelowanie skrobi 89
Retrogradacja skrobi hirudina 94
Czerstwienie chleba 101
Kompleksowanie emulgator-skrobia 102

ŚRODKI WZMACNIAJĄCE STRUKTURĘ CIASTA CZYNNIKI NAPOWIETRZAJĄCE 112

ROZPOZNAWANIE I ROZWIĄZYWANIE TRUDNYCH ZAGADNIEŃ 117

Rozdział 5. Produkty mleczarskie i ich analogi 121

MLEKO 121

MASŁO I MARGARYNA 123
Masło 123
Margaryna 125

BITA ŚMIETANKA I JEJ ANALOGI 127
Bita śmietanka 127
Analogi bitej śmietanki 129

LODY 132

ZABIELACZE DO KAWY 133

ROZPOZNAWANIE I ROZWIĄZYWANIE TRUDNYCH ZAGADNIEŃ 134

Rozdział 6. Majonezy i sosy 137

POLISACHARYDY NA GRANICY FAZ 138
Gumy 138
Skrobia modyfikowana 141
Pochodne celulozy 143

SOSY DO SAŁAT 144
Sosy płynne 144
Sosy półstałe 146

MAJONEZ 148

SOSY NISKOTŁUSZCZOWE 151

ROZPOZNAWANIE I ROZWIĄZYWANIE TRUDNYCH ZAGADNIEŃ 154

Rozdział 7. Napoje 157

EMULSJE SMAKOWO-ZAPACHOWE 158

Faza olejowa 158
Stabilizatory emulsji 160
Wytwarzanie emulsji 162

STABILNOŚĆ 162
Podstawanie 162
Flokulacja 164
Koalescencja 165

MIKROEMULSJE 165

ROZPOZNAWANIE I ROZWIĄZYWANIE TRUDNYCH ZAGADNIEŃ 166

Słowniczek 167
Skorowidz 177

ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE !!!

EMULGATORY Clyde E. Stauffer NOWA!!! Spis treści



Dodano 2[zasłonięte]013-05 23:59
Prosimy o zabranie głosu w ankiecie NOWY WYGLĄD ALLEGRO, zamieszczonej na CAFE - SUGESTIE ZMIAN. Link:
http://cafe.alle/showthread.php?[zasłonięte]16614-Nowy-wygl%C4%85d-Allegro-trzeci-w%C4%85tek