|
WITAMPrzedmiotem aukcji jest:opakowanie 50 gram Emulgatora E 471/mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych/Produkt ten jest znany w kuchni molekularnej pod nazwą GLICE Termin ważności /data ważności na opakowaniu/ 2016.01.31 Jest jednym ze składnikówkuchni molekularnej i nie tylko. POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZNA MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH
Mono i Diglicerydy kwasów tłuszczowych w funkcji technologicznej to nośnik,stabilizator oraz emulgator.Dodawane są do produktów zawierających w swoim składzie kakao,czekoladę,ponadto w dżemach,przetworach owocowych,niektórych olejach i nabiałach.Produkcja margaryny,lodów oraz mleka sojowego.
Nie rozpuszcza się w wodzie. Rozpuszcza się w oleju po ogrzaniu do temp 60 st.C,dopiero wtedy można łączyć go z innymi składnikami np. wodą/,z którą wcześniej się nie łączył/.
Masło z oliwy z oliwek----------------------------1-200ml oliwy extra Virgin 2-12g emulgatora E 471 3-sól morska 4-rozpuścić emulgator w oliwie,odstawić do ostudzenia w misce z lodem.Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin mieszając od czasu do czasu.Smarować na tosty. Kraj pochodzenia: Chiny
Jeśli masz pytania napisz do mnie. 000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte][zasłonięte]000000 |
|
|