Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

EM Zakiszacz Efektywne Mikroorganizmy

12-02-2015, 10:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 120 zł     
Użytkownik Nikolaim
numer aukcji: 5051652030
Miejscowość kamionka
Wyświetleń: 10   
Koniec: 12-02-2015 09:38:17

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 20.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Falaem
falaem_left
O Nas
Nasze aukcje
Nasze komentarze
Napisz do nas
falaem
Kontakt

Nicole Grospierre Słomińska

Dąbrówka 172
21-132 Kamionka
Tel. 81 [zasłonięte] 12
Kom. 609 [zasłonięte] 67 01
E mail: [zasłonięte]@gmail.com

www.emformacja.pl

falaem_don
Wysyłka

Wszystkie paczki i listy wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej jako priorytet polecony.

W przypadku zakupu kilku przedmiotów na naszych aukcjach prosimy o kontakt
w celu skalkulowania kosztów przesyłki.
Do transakcji, wystawiamy, na życzenie faktury Vat.

falaem_don
Płatności

Po dokonaniu transakcji, wysyłamy emaila z danymi do przelewu.
W treści przelewu prosimy podać swój nick i numer aukcji

Numer konta bankowego
231[zasłonięte]007600[zasłonięte]04001[zasłonięte]780

falaem_don
falaem
Falaem

EM to japońska technologia ekologiczna opracowana na bazie odkrycia synergii* mikro-organicznej. Twórcą formuły EM jest prof. Teruo Higa z Okinawy. Początkowo stosowana w mikro organicznej uprawie roślin, w krótkim czasie zyskała miano środka do regeneracji ekosystemów. Zakres stosowania poszerzył się o hodowlę zwierząt, gospodarkę odpadami organicznymi i uzdatnianie wód. Preparatów EM używa się w najbliższym otoczeniu człowieka do ochrony przed alergenami, szkodliwym wpływem chemii oraz do rewitalizacji i odświeżania. EM to rewolucyjne odkrycie. W swoich wielu rozwinięciach i praktycznych zastosowaniach przynosi rozwiązania licznych problemów naszego świata ...




 

EM Zakiszacz to

  • stymulacja mikrobiologiczna na etapie zakiszania,

  • aktywna ochrona kiszonki przed pleśnieniem i zagrzaniem aż do końca skarmiania pryzmy,

  • gotowy preparat do użycia

 

EM zakiszacz jest inokulantem* zawierającym żywe kultury bakterii, przeznaczonym do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek . Składniki EM Zakiszacz ukierunkowują proces zakiszania na pożądaną fermentację z maksymalnym ograniczeniem strat parametrów jakościowych paszy. Jednocześnie Efektywne Mikroorganizmy hamują rozwój szkodliwych bakterii i grzybów zaburzających proces zakiszania i przyczyniających się do spadku wartości pokarmowej kiszonki. Jest to o wiele skuteczniejsze i tańsze niż dodanie do zakiszanej masy chemicznego konserwantu lub kosztowna walka z mykotoksynami.

EM Zakiszacz aktywnie wspomaga proces zakiszania paszy, dzięki czemu nie dochodzi do pleśnienia i zagrzewania się kiszonki. Efektywne Mikroorganizmy zmieniają cukry i kwasy organiczne powodując obniżenie i ustabilizowanie ph. Białko zawarte w zakiszanej paszy zostaje zabezpieczone przed rozkładem gnilnym.

 

Dawkowanie EM Zakiszacz

1 litr /1 m3 zakiszanej masy

Dawkę zwiększamy w sytuacji gdzie mamy :

  • trudno zakiszającą się paszę (duża ilość białka , niedobór cukru )

  • brzegi pryzmy , początek i koniec rękawa

     

Sposób użycia EM Zakiszacz

  • przez dozownik na etapie zbioru

  • przez polewanie pryzmy

Szczelne okrycie i dokładne dociśnięcie kiszonki zmniejsza ryzyko wystąpienia wtórnej fermentacji.

*Inokulanty są to specjalnie dobrane szczepy bakterii przyśpieszające obniżenie pH zakiszanej masy, często wspomagane przez enzymy celuloityczne. Szybkie obniżenie kwasowości kiszonki to zabezpieczenie przed rozwojem szkodliwych bakterii, drożdży i grzybów oraz stworzenie właściwych warunków do rozwoju pożądanych bakterii kwasu mlekowego




EM Zakiszacz Efektywne Mikroorganizmy


© AllegroPromo

Chcesz wiedzieć więcej?

Serdecznie zapraszamy do zajrzenia na domowy blog o EMach:

Normal 0 21 http://emblognicole.emformacja.pl/

oraz zachęcamy do interaktywnej wymiany
EM-owych doświadczeń na Facebook:

https://www.facebook.com/formacjaem

- Nicole

Falaem