Nasz produkt jest oryginalny. Nie daj się oszukać i nie kupuj podróbek!
EM ZAKISZACZ to kompozycja Efektywnych Mikroorganizmów przeznaczona do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek.
EM ZAKISZACZ wspomaga procesy fermentacji pasz. Wyspecjalizowane bakterie kwasu mlekowego szybko obniżają pH, przrez co proces zakiszania jest ukierunkowany na fermentację mlekową. Efektywne mikroorganizmy zawarte w preparacie hamują rozwój bakterii niepożądanych w procesie fermentacji. EM ZAKISZACZ gwarantuje trwałe zakiszanie. Skarmianie pasz wytworzonych z zastosowaniem technologii Efektywnych Mikroorganizmów zapewnia prawidłowy przebieg procesó trawiennych i doskonałe wykorzystanie przez zwierzęta składników zawartych w paszach.
DZIAŁANIE:
EM ZAKISZACZ jest naturalnym dodatkiem mikrobiologicznym. Dzieki niemu nie dochodzi do wtórnej fermentacji, a pasza jest bardzo stabilna tlenowo. Pasze zakiszane zapomocą EM cechują się dobrym smakiem, nie psują się po otwarciu pryzmy lub rękawa. Efektywne Mikroorganizmy to doskonała inwestycja w produkcji bydła. Dzięki nim zuzycie pasz treściwych spada, a produkcja rośnie. W przeciwieństwie do preparatów chemicznych EM jest tańszy, nie powoduje korozji sprzętu.
DAWKOWANIE:
Dawka do zakiszania traw, kukurydzy, mieszanek traw i lucerny wynosi 0,8litra/tonę. W celu równomiernego rozprowadzenia EM w masie roślinnej zaleca się do każdego litra EM ZAKISZACZ dodanie 1-3 litrów wody. Mieszanka wody z preparatem powinna być zużyta w ciągu 24 godzin.
KORZYŚCI:
EM ZAKISZACZ to unikalna kompozycja gwarantująca stabilną i przefermentowaną paszę
- inokulant bezpieczny i łatwy w stosowaniu
- stwarzając warunki beztlenowe EM powstrzymuje proces zagrzewania
- EM jest bezpieczny dla operatora i zwierząt
- uniwersalność stosowania zarówno do traw, kukurydzy, mieszanek i np. ziarna.
Efektywne Mikroorganizmy zamieniają cukry w kwasy organiczne i powodują obniżenie poziomu pH. Drożdże wpływają na wzrost wartości energetycznej paszy. EM ZAKISZACZ stabilizuje pH w przeciągu kilku tygodni.
Przy większych ilościach możliwość negocjacji cen.