|
|
|
Nicole Grospierre Słomińka
Dąbrówka 172 21-132 Kamionka Tel. 81 [zasłonięte] 12 Kom. 609 [zasłonięte] 196 E mail: [zasłonięte]@gmail.com
|
|
|
|
|
Wszystkie paczki i listy wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej jako priorytet polecony.
W przypadku zakupu kilku przedmiotów na naszych aukcjach prosimy o kontakt w celu skalkulowania kosztów przesyłki. Do transakcji, wystawiamy, na życzenie faktury Vat.
|
|
|
|
|
Po dokonaniu transakcji, wysyłamy emaila z danymi do przelewu. W treści przelewu prosimy podać swój nick i numer aukcji
Numer konta bankowego 23-[zasłonięte]00076-[zasłonięte]030400[zasłonięte]1780
|
|
|
|
|
|
|
EM to japońska technologia ekologiczna opracowana na bazie odkrycia synergii* mikro-organicznej. Twórcą formuły EM jest prof. Teruo Higa z Okinawy. Początkowo stosowana w mikro organicznej uprawie roślin, w krótkim czasie zyskała miano środka do regeneracji ekosystemów. Zakres stosowania poszerzył się o hodowlę zwierząt, gospodarkę odpadami organicznymi i uzdatnianie wód. Preparatów EM używa się w najbliższym otoczeniu człowieka do ochrony przed alergenami, szkodliwym wpływem chemii oraz do rewitalizacji i odśweżania. EM to rewolucyjne odkrycie. W swoich wielu rozwinięciach i praktycznych zastosowaniach przynosi rozwiązania licznych problemów naszego świata ...
*Synergia: kooperacja (współpraca) różnych czynników, której efekt jest większy niż suma ich oddzielnego działania |
|
|
|
EM- Bokashi EM Bokashi dostępny jest w workach 2 kilogramowych. Otręby EM Bokashi, stosowane jako starter kompostowy, są doskonałym aktywatorem procesów fermentacyjnych. Przyspieszają proces przerabiania odpadów domowych w pełnowartościowy kompost. Przygotowując kompost z odpadków domowych należy warstwowo "przesypywać" odpady otrębami EM Bokashi. Em Bokashi to również wysokiej jakości organiczny polepszacz glebowy, aktywizujący procesy biologiczne w glebie. Zalecany jest do bezpośredniego stosowania pod rośliny ogrodowe i doniczkowe. Jak z odpadów domowych robić pełnowartościowy KOMPOST Potrzebne nam: - wiaderko EM - szczelnie zamykany pojemnik z sitkiem i możliwością odprowadzania zbierającego się w nim płynu. (Informacje na temat wiaderka można uzyskać pod adresem mailowym [zasłonięte]@gmail.com); - bokashi, czyli otręby fermentowane z EM; - domowe odpady organiczne. Zaczynamy od wsypania niewielkiej ilości bokashi do wiaderka. Każdą kolejną warstwę odpadów organicznych grubości około 2,5 cm posypujemy kolejną cienką warstwą bokashi. Pojawiające się nadmiary płynu to cenny nawóz, którym można podlewać kwiaty i krzewy, po uprzednim rozwodnieniu w stosunku 1: 100/1000 (np. 1 łyżeczka na litr wody). Ostatnią warstwę odpadów obficie posypujemy grubą warstwą bokashi i szczelnie zamykamy. Latem oraz wtedy kiedy mamy odpady bogate w proteiny (ser, jajka ryby), dosypujemy więcej bokashi. Pełne, szczelnie zamknięte, maksymalnie wolne od płynów wiaderko, umieszczamy w ciepłym miejscu, z dala od światła, na około 2-3 tygodnie. Odpowiednio przefermentowane odpadki powinni wydzielać słodko-kwaśny zapach kiszonki. Zawartość wiaderka zakopujemy do ziemi. W tym celu wykopujemy dołek głębokości 25 cm i średnicy około 70 cm. Wsypujemy do niego zawartość wiaderka, lekko mieszamy z ziemią i przykrywamy około 8 cm warstwą ziemi. Po upływie 6/8 tygodni w miejscu zakopanego kompostu powstaje piękna czarna próchnica.
|
|
|
|
|
|