Każdego dnia w naszym
organizmie, tworzy się miliardy wolnych rodników - małych zabójców.
Niczym trucizna atakują każdą napotkaną zdrową komórkę naszego
ciała, potęgując w ten sposób swoją toksyczną armię. Należy pamiętać
że stres, złe nawyki żywieniowe oraz używki generują ich olbrzymie
ilości. Co gorsza nawet wysiłek fizyczny, uprawiany dla dobrej
kondycji sprawia, że każda nasza tkanka nasiąka tymi niebezpiecznymi
cząsteczkami. Proces ten powoduje w początkowym etapie osłabienie
organizmu, obniżenie odporności na infekcje, spadek nastroju,
pogorszenie przemiany materii, problemy ze snem i koncentracją, a w
dłuższym czasie przyśpiesza starzenie i staje się ogniskiem groźnych
chorób naszych czasów.
Dla każdego,
kto nie godzi się ze szkodliwym działaniem wolnych rodników
rozwiązaniem jest naturalny suplement diety - ekstrakt jagody
brazylijskiej
ACAI BERRY This is Bio ® - jeden z najskuteczniejszych na świecie
neutralizatorów wolnych rodników
Zacznij chronić swój organizm już od dziś!
Jagoda Acai w profilaktyce raka
"Chociaż istnieje wiele rodzajów raka, tym, co je wszystkie łączy,
są wolne rodniki, które przyczyniają się w znacznym stopniu do
powstania chorób nowotworowych. Bardzo ważny jest fakt, że
antyoksydanty są skuteczne zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu
raka."
źródło: „Super Antyoksydanty” James F.Balch
ACAI BERRY
This is Bio ® zawiera ekstrakt Acai, owocu palmy
występującej w Puszczy Amazońskiej. Jagoda Acai została wskazana
przez dr. Nicholasa Perricone z Uniwersytetu Michigan w jego
bestsellerze „The Perricone Promise” na pierwszym miejscu wśród
wszystkich najlepszych i najbardziej wartościowych dla naszego
zdrowia produktów spożywczych, ze względu na zawarte w nim składniki
odżywcze, antyoksydanty, aminokwasy i fitosterole.
Pomimo wszystkich opinii dotyczących jagody Acai, wciąż ludziom
trudno uwierzyć, ze ten mały, owoc może być najzdrowszym pokarmem na
świecie, jednak wystarczy spojrzeć na dotychczas odkryty profil
odżywczy jagody Acai i widać dlaczego może to być jeden z
najdoskonalszych owoców jakie stworzyła natura...
Niespotykana zawartość Antyoksydantów i Antycyjanidyn
Mówiąc najprościej jagoda Acai jest jedynym z owoców posiadającym
najwyższe stężenie przeciwutleniaczy na świecie. Acai posiada 100
razy wyższy poziom antyoksydantów w porównaniu do zielonej herbaty,
Acai zawiera 30 raz więcej antycyjanidyn niż czerwone wino. Wskaźnik
ORAC (zdolność pochłaniania wolnych rodników) dla 100 gramów
zamrożonych suszonych owoców Acai wynosi 102 700 jednostek. Są to
prawie niewiarygodne liczby, jeżeli wziąć pod uwagę że większość
populacji konsumuje mniej niż 1000 jednostek ORAC na dobę.
Dlaczego nie zaczniesz dbać o Siebie już od dziś?
Twoje zdrowie i jakość życia zależy
tylko od Ciebie.
Jeśli wciąż nie wierzysz koniecznie obejrzyj film "Jedzenie ma znaczenie"
*film znajdziesz na
serwisie youtube.com
|