Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Elavia 4/3/2/1 Slim Intensive-500ml-APTEKA-KUR0!!

29-09-2014, 22:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.99 zł     
Użytkownik aptekamarzenie
numer aukcji: 4611464195
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 21   
Koniec: 29-09-2014 21:33:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dane kontaktowe

Apteka Passiflora
A.Czech J.Wąsikowski Sp.j.
Apteka Internetowa
"Apteka Marzenie"
94 044 Łódź, ul. Przełajowa 14

[zasłonięte]@aptekajakmarzenie.pl

O nas

 

ZAKUPY W NASZEJ APTECE GWARANTUJĄ 100% ZADOWOLENIA A ILOŚĆ KOMENTARZY JEST DOWODEM NA TO ŻE MOŻNA NAM ZAUFAĆ.
W ofercie posiadamy:

oryginalne produkty pochodzące z legalnego źródła
sprzęt będący na gwarancji z polską instrukcją obsługi

 

  • dodaj do ulubionych
  •  

    Zarówno Elavia Intensive, jak i Elavia Anti Yo-Yo składają się wyłącznie z wyciągów z roślin znanych ze swych właściwości odchudzających i wspomagających odchudzanie:

    zielona herbata, guarana, ostrokrzew paragwajski i herbata yunnan pomagają w spalaniu tłuszczów

    koper włoski, seler i jęczmień usuwają nadmiar wody

    cykoria, grejpfrut i figa indyjska eliminują toksyny

    orzeszki kola wzmacniają organizm

    melisa redukuje stres

    winogrona oczyszczają organizm i poprawiają przemianę materii

    wyciąg ze strąków fasoli wspomaga pracę wątroby i ogranicza wchłanianie węglowodanów

    Herbata chińska (łac. Camellia sinensis) – herbata zielona

    Zielona herbata – otrzymywana z liści, które nie zostały poddane fermentacji – pochodzi oczywiście z Chin. I chociaż dla Chińczyków od pięciu tysięcy lat stanowi codzienny napój, w Europie pojawiła się dopiero w XVII wieku. Początkowo była dostępna wyłącznie w aptekach jako środek przeciwko wzdęciom oraz lek przeciwreumatyczny. Obecnie dobroczynne działanie zielonej herbaty na nasz organizm jest wykorzystywane w leczeniu kilkudziesięciu dolegliwości. W zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia, a regularne spożywanie napoju wspomaga procesy trawienne, zapobiega chorobom układu krążenia oraz oczyszcza organizm z toksyn.

    Zielona herbata znakomicie wspomaga trawienie i odchudzanie – przez pobudzenie wydzielania soków żołądkowych sprzyja przemianie materii, trawieniu pokarmów i usuwa uczucie przepełnienia żołądka po zbyt obfitym i ciężkostrawnym posiłku.

    Paulinia guarana (łac. Paullinia cupana)

    Krzew z Wenezueli i północnej Brazylii. Nazwa pochodzi od indiańskiego plemienia Guarani żyjącego w Ameryce Południowej. W kulturze Indian Guarani i Tupi guarana uważana była za roślinę magiczną – używano jej między innymi jako lekarstwa na problemy jelitowe i na poprawę sił witalnych. Preparaty z guarany wspomagające odchudzanie mają z jednej strony hamować uczucie głodu, a z drugiej poprawiać metabolizm dzięki zwiększeniu wydatków energetycznych. Hamowanie uczucia głodu jest wynikiem podwyższenia temperatury ciała oraz zwolnienia tempa opróżniania żołądka (im dłużej mamy wypełniony żołądek, tym dłużej czujemy się syci), z kolei zwiększenie wydatków energetycznych wiąże się ze stymulacją układu nerwowego i w konsekwencji wzrostem termogenezy – uwalniania ciepła przez organizm. Jeśli chodzi o odchudzanie to najefektywniejsze jest stosowanie guarany z innymi ziołami.

    Ostrokrzew paragwajski (łac. Ilex paraguariensis), czyli yerba mate

    Yerba mate jest południowoamerykańskim odpowiednikiem herbaty, a przygotowuje się ją z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Bardzo popularny w Brazylii, Argentynie, Paragwaju oraz Urugwaju, wyciąg z liści ostrokrzewu zawiera kofeinę oraz teobrominę – substancje o działaniu energetyzującym. Powoduje pobudzenie organizmu, likwiduje objawy zmęczenia i rozluźnia. Ostrokrzew paragwajski usprawnia także procesy trawienne i łagodzi problemy gastryczne. Poprawia perystaltykę jelit oraz przyspiesza przemianę materii, dlatego jest zalecany podczas odchudzania. Dodatkowo łagodzi dyskomfort, jakim jest uczucie głodu oraz silne łaknienie towarzyszące dietom niskokalorycznym, a także dostarcza minerałów i witamin niezbędnych do utrzymania normalnej aktywności fizycznej. Napój wpływa też pozytywnie na pracę nerek i pomaga oczyszczać organizm z toksyn.

    Jęczmień zwyczajny (łac. Hordeum vulgare)

    Jedna z najstarszych roślin uprawnych pochodząca z Bliskiego Wschodu, jego ślady znaleziono w wykopaliskach z epoki neolitu. Jęczmień zyskał uznanie także u Greków, którzy wykorzystywali go również jako zboże obrzędowe. W starożytnym Rzymie był składnikiem diety gladiatorów jako źródło siły i wigoru.

    Jęczmień zawiera między innymi witaminy B1, B2, B6, beta-karoten, kwas foliowy, potas, wzmacniający kości wapń, przeciwdziałające anemii żelazo, zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresów magnez, zwiększający odporność organizmu mangan, odgrywające ogromna rolę przy tworzeniu tkanki łącznej cynk i krzem, przy czym ten drugi wzmacnia także włosy i paznokcie. Do tego dochodzi selen chroniący przed wolnymi rodnikami, a zatem zapobiegający nowotworom, oraz regulujący procesy trawienne błonnik. Nie tylko zmniejsza apetyt, ale i „wymiata” z przewodu pokarmowego szkodliwe substancje, oczyszczając jelito grube.

    Kola błyszcząca (łac. Cola nitida),
    tzw. orzechy kola

    Pochodzą z Afryki Zachodniej, gdzie drzewa kola rosną na plantacjach, ale też w stanie dzikim. Nasiona kola dzięki dużej zawartości kofeiny mają silne działanie pobudzające. Mieszkańcy Afryki żują je, co zapewnia im zmniejszenie uczucia zmęczenia i głodu. Orzeszki kola łagodzą uczucie głodu i pragnienia, eliminują uczucie senności oraz powodują wzrost energii i wytrzymałości. Podobnie jak inne rośliny zawierające kofeinę, teobrominę i teofilinę wspomagają odchudzanie i spalanie tłuszczu.

    Cykoria podróżnik (łac. Cichorium intybus)

    Cykoria należy do roślin popularnych. Można ją spotkać w całej Polsce. Zostały wyhodowane odmiany liściowe cykorii na sałatki oraz odmiany o rozwiniętym systemie korzeniowym, których używa się jako namiastki kawy. Cykoria poprawia przyswajanie pokarmów i trawienie, ponieważ pobudza wątrobę do produkcji żółci oraz żołądek do produkcji soku żołądkowego. Dlatego poleca się ją w nieżytach żołądka i jelit, w przypadku zmniejszonej produkcji żółci przez wątrobę, gdy zaburzone jest wydzielanie soku żołądkowego. Już medycyna ludowa polecała cykorię na polepszenie trawienia, zalecała jej spożywanie również dla poprawy przemiany materii i wzmocnienia łaknienia. Związki zawarte w cykorii mają lekkie działanie moczopędnie.

    Fenkuł włoski (łac. Foeniculum vulgare), zwany koprem włoskim

    Koper był znany już w starożytności. Jego nazwa pochodzi od słowa „kopec”, czyli zapach. Miał moc odstraszającą złe duchy ze względu na silny, charakterystyczny zapach. Ponadto był stosowany jako afrodyzjak oraz antidotum na ukąszenia żmii i zatrucia.

    Koper jest stosowany w problemach trawiennych, wzdęciach i bólach brzucha. Jest znany jako składnik herbatek, które podaje się od pierwszych dni życia dziecka, gdyż łagodzą bóle brzuszka spowodowane kolką jelitową, wzdęciami i biegunkami. Koper wzmaga ruchy jelit, co powoduje odejście gazów i usuwa wzdęcia, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, tym samym przywraca prawidłowy przebieg procesów trawiennych.

    Herbata chińska (łac. Camellia sinensis) - yunnan

    Junnan jest jednym z najsłynniejszych regionów Chin produkujących herbatę od blisko dwóch tysięcy lat. Herbata yunnan ma cenione lecznicze właściwości. Zawiera między innymi: garbniki, alkaloidy, flawonoidy, minerały (wapń, magnez, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę C. Czerwona herbata yunnan wyróżnia się dużą zawartością tych związków. Zawiera bardzo małe ilości kofeiny i taniny, dzięki czemu nie upośledza wchłaniania żelaza. Ponadto ma właściwości przeciwutleniające, odtruwające organizm i oczyszczające go z toksyn. Nazywa się ją herbatą odchudzającą, herbatą piękna i zdrowia. Spożywana w odpowiednich ilościach, wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej, oczyszcza organizm z toksyn, łagodzi objawy stresu. Ponadto herbata yunnan reguluje poziom cholesterolu oraz stymuluje metabolizm. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, zapobiega nowotworom i zawałom serca.

    Seler zwyczajny (łac. Apium graveolens)

    Amerykanie i Japończycy, którzy mają wręcz obsesję na punkcie żywienia i leczenia selerem, doszukali się w nim ponad 80 cennych składników. Chociaż smak wcale tego nie sugeruje, jest w tym warzywie dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrusach. Dieta selerowa oczyszcza organizm z toksyn zawartych m.in. w pożywieniu. Pobudza przemianę materii, usuwając jednocześnie szkodliwe produkty uboczne tego procesu (np. kwas moczowy, który niewydalony zamienia się w kryształki odkładające się w stawach i powodujące skazę moczanową oraz silne bóle). Seler wzmaga produkcję żółci, ale jednocześnie zapobiega jej zastojowi w woreczku. Ułatwia trawienie i likwiduje zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych. Poza tym oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze.

    Grejpfrut (łac. Citrus paradisi)

    Badania dietetyków dowiodły, że włączenie grejpfruta do jadłospisu ułatwia chudnięcie. Odkryto, że grejpfrut przyspiesza spalanie tłuszczu. Ekstrakt z nasion grejpfruta sprzyja perystaltyce jelit, przyspiesza trawienie i przemianę materii, a także powoduje zmniejszenie łaknienia. To wszystko dzięki zawartym w nasionach bioflawonoidach mających właściwości przeciwwirusowe, ale przede wszystkim przeciwtłuszczowe. To dzięki bioflawonoidom włókna kolagenowe są silne i nie umożliwiają tworzenia się cellulitu oraz przedwczesnego tworzenia się zmarszczek. Warto wspomnieć także o walorach grejpfrutowej skórki. Właśnie w skórze owocu znajduje się najwięcej witamin oraz narygina, która ma delikatne właściwości przeczyszczające i wspomaga przemianę materii.

    Melisa (łac. Melissa officinalis)

    Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, a jej lecznicze właściwości były powszechnie znane już w starożytności. Melisę szczególnie upodobali sobie starożytni pszczelarze, którzy, wykorzystując zachęcający aromat rośliny, zwabiali pszczoły do uli. Stąd też pochodzi nazwa rośliny – w języku greckim „melissa” znaczy „pszczoła”. Melisa jest najbardziej znanym ziołowym lekiem na zaburzenia związane ze stresem i nadmierną nerwowością. Stanowi podstawowy składnik ziołowych preparatów, zalecana jest również w postaci naparów, a nawet kąpieli. Melisa łagodzi napięcie nerwowe i przeciwdziała wszelkim dolegliwościom fizjologicznym z nim związanym – działa rozkurczowo na żołądek i jelita, łagodzi bóle głowy, zwalnia zbyt szybkie tempo bicia serca (palpitacje). Melisa pobudza wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci, zalecana jest więc przy dolegliwościach układu pokarmowego – żołądka, jelit, trzustki.

    Winorośl właściwa (łac. Vitis vinifera), czyli winogrona

    Winorośl należy do najstarszych roślin uprawianych przez człowieka - jej historia sięga czwartego tysiąclecia przed naszą erą. Hipokrates właściwości winogron porównywał do właściwości miodu. Dawniej leczono nimi choroby układu pokarmowego, zaparcia, skaleczenia i rany. Spożywanie winogron zalecane jest osobom cierpiącym na zaparcia. Dzięki zawartości błonnika owoce te poprawiają perystaltykę jelit. Regulując pracę przewodu pokarmowego sprzyjają również zachowaniu szczupłej sylwetki. Winogrona oczyszczają organizm, ponieważ zawarte w nich składniki biorą udział w usuwaniu produktów przemiany materii. Pobudzają wydzielanie soków trawiennych, zmniejszają fermentację jelitową i działają żółciopędnie. Winogrona mają działanie alkalizujące, przeciwdziałają zakwaszaniu organizmu, które może powodować dieta z dużą ilością mięsa, a zbyt małą owoców, warzyw i mleka.

    Fasola zwykła (łac. Phaseolus vulgaris)

    Pochodzi z Ameryki Południowej, a do Europy dotarła po podróży Krzysztofa Kolumba. Teraz jest jedną z najbardziej popularnych roślin uprawnych. Wyciąg ze strąków fasoli ma wiele właściwości leczniczych: działa moczopędnie, w sposób zauważalny obniża poziom cukru we krwi. Jest zalecana w cukrzycy, chorobach nerek i pęcherza moczowego, nadciśnieniu tętniczym. Działa również jako „neutralizator skrobi” - hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie, lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W ten sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość węglowodanów, które zostałyby przekształcone w tkankę tłuszczową.

    Opuncja figa indyjska (łac. Opuntia ficus-indica)

    Opuncja figowa to gatunek pochodzący z Meksyku, uprawiany również w wielu innych krajach o ciepłym klimacie. Przez Azteków uważana za roślinę świętą, była używana do obrzędów i w medycynie. Ma liczne właściwości lecznicze. Jest bogata w witaminy, składniki mineralne i błonnik pokarmowy. Sprzyja wydalaniu toksycznych produktów przemiany materii z organizmu, działa wspomagająco w kontroli poziomu glukozy we krwi oraz przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, co zmniejsza ryzyko chorób serca. Opuncja zmniejsza także wchłanianie tłuszczu, wiążąc go w trwały kompleks i nie pozwalając na jego odkładanie się. Zwiększa uczucie sytości, hamuje apetyt I poprawia samopoczucie. Wspomaga zarówno pracę wątroby, jak i nerek, czym przyczynia się do odtruwania organizmu.

    Elavia to kompleksowy 25-dniowy program wspomagający odchudzanie. Pomoże Ci łatwiej i szybciej zrzucić zbędne kilogramy, ale wymaga od Ciebie współpracy: stosowania niskokalorycznej diety i większej aktywności fizycznej.

    Innowacyjny program odchudzający Elavia 25 dni składa się z dwóch etapów:

    10 dni odchudzania
    - Elavia Intensive

    Etap, w którym dzięki wzmocnieniu spalania i oczyszczania organizmu szybciej znikają zbędne kilogramy.
    Elavia intensive to płynny koncentrat o przyjemnym malinowo-wiśniowym smaku, który działa na czterech poziomach:

     

    • spalanie (zielona herbata, guarana, ostrokrzew paragwajski, herbata yunnan)
    • drenowanie (koper włoski, seler, jęczmień)
    • oczyszczanie (cykoria, grejpfrut)
    • wzmacnianie (orzeszki kola)

    Dawkowanie

    Zażywaj raz dziennie, najlepiej rano przed posiłkiem

    4 nakrętki (4 x 16 ml) płynnego koncentratu rozpuść w szklance wody i wypij w całości.

    Zmniejsz dawkę.
    3 nakrętki (3 x 16 ml) płynnego koncentratu rozpuść w szklance wody i wypij w całości.

    Zmniejsz dawkę.
    2 nakrętki (2 x 16 ml) płynnego koncentratu rozpuść w szklance wody i wypij w całości.

    Zmniejsz dawkę.
    1 nakrętkę (16 ml) płynnego koncentratu rozpuść w szklance wody i wypij w całości.