Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ekspres ciśnieniowy Zespresso Cafe od Zeptera

17-01-2012, 4:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 950 zł     
Użytkownik KAMA_555
numer aukcji: 2014375268
Miejscowość Piaseczno
Wyświetleń: 72   
Koniec: 21-01-2012 21:59:06

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Darmowy Hosting na Zdjęcia Fotki i Obrazki

Jestem oficjalnym dystrybutorem produktów marki Zepter

 

 

 

 

 

Kupując u mnie kupujesz bezpośrednio od Zeptera, otrzymujesz fakturę Vat wystawioną przez firmę Zepter dzięki czemu tylko w takiej sytuacji możesz skorzystać z należnej ci gwarancji.

W przypadku chęci zakupu na raty proszę o kontakt mailowy zakup na allegro nie jest gwarancją otrzymania kredytu. Cała procedura jest bardzo prosta i nie są wymagane zaświadczenia.

System ratalny Żagiel.


 


 
Witam na mojej aukcji.

 

Przedmiotem aukcji jest   Ekspres ciśnieniowy Zespresso Cafe od Zeptera

 


Nowej generacji, elegancki ekspres ciśnieniowy do kawy w kapsułkach.

Niezwykle łatwy w użyciu, pozwalający na przygotowanie kawy espresso o ulubionym smaku i aromacie.
Nowoczesny, a zarazem klasyczny i minimalistyczny w swojej formie ekspres Zespresso, z łagodnymi liniami oraz w eleganckiej kolorystyce, sprawi, że stanie się on nie tyko pożytecznym urządzeniem do parzenia kawy, lecz także ozdobą Twojej kuchni, wprawiając w zachwyt niejednego estetę.

Zespresso Cafe wyposażony w przezroczysty, wyjmowany pojemnik na wodę, pompę wibrującą o ciśnieniu 20 barów oraz uchwyt umożliwiający parzenie kawy w systemie „pre-infusion“, zapewnia wydobycie niepowtarzalnych aromatów kawowych. Prosty panel do obsługi, składający się z dwóch zaledwie przycisków sygnalizujących włączenie urządzenia oraz jego gotowość do parzenia kawy, po doprowadzeniu do odpowiedniej temperatury wody, zapewniają najprostszy z możliwych sposobów przygotowywania napoju. Opcja regulacji poziomu wody umożliwia dozowanie wody zgodnie z indywidualnymi preferencjami smakowymi i przygotowanie tradycyjnego lub tzw. przedłużonego espresso w niezwykle krótkim czasie.

Magiczny świat kawy w Twoim domu!
Tylko Ty i niebiańska przyjemność...
...delektowania się najwyższej
        jakości oryginalnym, włoskim espresso,
...o każdej porze dnia,
        bez potrzeby wychodzenia z domu,
...dzięki nowoczesnemu ekspresowi
        firmy Zepter – Zespresso.

Wnętrze zaś kryje w sobie ostatnie osiągnięcia technologiczne, zapewniające:

  • optymalną temperaturę wody, 85oC,
  • odpowiednie ciśnienie wtłaczania wody do kapsułki z kawą,
  • szybki czas parzenia, od 20 do 40 sekund, w zależności od mieszanki kawy,
  • bogatą, w kolorze orzecha piankę, z ciemnobrązowymi brzegami i drobnymi przesmykami w kolorze żółtobrązowym,
  • piankę o gęstej, zwartej strukturze bez małych bąbelków powietrza, opadających tuż po przygotowaniu kawy.

To doskonałe i wygodne rozwiązanie przygotowywania wybornego, włoskiego espresso w prosty i przyjazny sposób specjalnie dla Ciebie.

 

  • Gwarancja 24 miesiące

 

 

 

 

Etapy parzenia

 

Kawa Zespresso swój wyborny smak zawdzięcza wyjątkowemu procesowi parzenia!

Etapy procesu:

1. Wprowadzenie wody

Woda z dyfuzora przechodzi przez aluminiowe otwory znajdujące się w górnej części kapsułki. Poprzez te otwory, zostaje wprowadzona do wnętrza kapsułki, ze specjalnie uszczelnionym dnem.

2. Wstępne napełnianie

Gorąca woda, nieznajdująca natychmiastowego ujścia ze szczelnie zamkniętej kapsułki, wypełnia ją po brzegi, zaś dzięki wzrastającemu ciśnieniu, następuje proces nasączania kawy poprzez wodę, wydobywając z niej 100% organoleptycznych i aromatycznych właściwości.

3. Ciśnienie

Ciśnienie wewnątrz kapsułki (około 18 barów) wzrasta stopniowo, popychając dno kapsułki w kierunku stalowej igły/ bolca, pozostającej samoistnie pod spodem obudowy kapsułki aż do momentu zakończenia procesu jej dziurkowania/ przebicia/ perforacji

4. Napełnianie właściwe

Następnie rozpoczyna się proces właściwego napełniania. Ciśnienie wody pozostaje bez zmian, pozwalając na optymalne wydobycie wszystkich cennych i lotnych aromatów kawy.

Powyższy proces, doskonale znany jako „pre-infusion“ pozwala na całkowite wydobycie pełnego smaku i aromatu kawy wprost do filiżanki, dzięki perfekcyjnemu i jednolitemu przejściu wody poprzez drobno zmielone ziarenka kawy umieszczone w kapsułce. Papierowy filtr, znajdujący się na spodzie kapsułki, zapobiega przedostaniu się na zewnątrz jakichkolwiek, minimalnych ilości kawy, co mogłoby zmienić jej proporcje.

Jedynie ciśnieniowy ekspres do kawy Zespresso Cafe i kapsułki mogą uwydatnić w pełni smak, charakter i aromat mieszanek kawowych Zespresso.

Zmysłowo delikatna, gęsta i puszysta.

Ciesząca nie tylko oko, lecz doprowadzająca do rozkoszy nasze kubki smakowe. W kolorze złotego marmuru. Świadcząca o wyjątkowej jakości przygotowanego espresso, jak również poprzez swoje unikatowe przymioty wprowadzająca nas w błogi stan nirwany. Rozpuszczająca powoli i delikatnie w swoich głębinach maleńkie ziarenka cukru…mmm

Crema Espresso
Kremowa nuta Twojej filiżanki kawy Zespresso Cafe

Jej brak, to oznaka nieodpowiedniego sposobu zaparzenia kawy, wynikająca ze zbyt dużego ciśnienia wody lub jej temperatury.

„Łatwiej zmienić religię niż kawę“
Wolter

Jednym także z istotnych elementów wpływających na smak kawy jest jakość wody używanej do jej parzenia. Kawa z nadmiarem wapnia lub ołowiu? Nie brzmi to zbyt dobrze. Niestety jednak jak podają źródła aż w 62% płynąca woda z kranów nie nadaje się do picia. Ołów, kadm, chrom, azbest, chloroform, pestycydy oraz liczne detergenty to tylko niewielka część z zanieczyszczeń jakie zawiera woda pitna w naszych kranach, obniżając walory smakowe przygotowywanych napojów. „Substancje toksyczne mogą być zawarte w wodzie do picia w wyniku skażenia wody surowej, w wyniku stosowania nieodpowiednich procesów jej uzdatniania oraz skażenia w sieci wodociągowej i instalacjach wewnętrznych“.

Zatem jeśli chcemy wydobyć wszystkie walory smakowe z naszej kawy pamiętajmy o używaniu filtrowanej we właściwy sposób wody.

Mocna i bardziej gęsta o aksamitnej konsystencji oraz charakterystycznym silnym i trwałym akcencie smakowym?

A może delikatna z nutą kakao i lekkim posmakiem słodyczy?

Zapomnij się w wyjątkowej kolekcji kaw Zespresso Café i wybierz jedną z nich!


Darmowy Hosting na Zdjęcia Fotki i Obrazki