Przedmiotem dzisiejszej aukcji
EKSPRES CIŚNIENIOWYEP-2920 espreso DELICATO
CONCEPT to marka nowoczesnych domowych urządzeń elektrycznych, stworzona przez Jindřicha Valentę. Jej początki sięgają do 1991 roku, kiedy otwarto pierwszy sklep detaliczny z domowymi urządzeniami elektrycznymi.
Obecnie firma CONCEPT jest znaczącym dostawcą domowych urządzeń elektrycznych nie tylko w Republice Czeskiej, ale też na Słowacji a od 2004 roku również w Polsce. W dalszym ciągu systematycznie dąży się do tego, aby uzyskać stabilną pozycję europejskiego dostawcy urządzeń elektrycznych, który jest zdolny do wrażliwego reagowania na potrzeby swoich klientów, oraz aby stopniowo objąć naszą działalnością dalsze kraje europejskie.
Espresso Delicato marki Concept to doskonały pomocnik w przygotowaniu kawy. Dzięki systemowi wykorzystującemu ciśnienie 15 bar potrafi przygotować doskonałe espresso, cappuccino i latte z długo trzymającą się pianką dla ciebie i twoich przyjaciół. Przy użyciu funkcji SUPER CREAM można stworzyć na kawie naprawdę bogatą i gęstą piankę, która utrzymuje się przez cały czas picia kawy.
Powody, dla których wybór espresso Delicato Concept jest dobrą decyzją:
- Małe, proste i sympatyczne - takie jest urządzenie do espresso Delicato Concept, które nie zawiedzie przy przygotowaniu porannej kawy a wieczorem pozwoli spędzić nam miłe chwile przy kawie.
- Proste linie i nowoczesne wykonanie w kolorze czarnym w połączeniu ze stalą nierdzewną sprawia, że espresso stanie się estetycznym dodatkiem do twojej kuchni. Obsługę zaprojektowano z myślą o porannej senności - jest ona wyjątkowo prosta.
- Ciśnienie 15 bar zapewnia, iż przy pomocy Concept Delicato przygotujesz doskonałe espresso, cappuccino i latté z długo trzymającą się pianką.
- Pobór mocy 1000 W zapewnia bardzo szybkie ogrzewanie, toteż przygotowanie espresso nie zajmie więcej niż 2 minuty.
- Espresso Delicato Concept umożliwia każdorazowo przygotowanie 8 standardowych filiżanek kawy dzięki zdejmowanemu zasobnikowi wody o pojemności 1000 ml.
- Wolisz espresso z kawy mielonej lub z nabojów? Dla espresso Concept Delicato nic z tego nie stanowi problemu. Dzięki wymienianym filtrom można przygotowywać espresso zarówno z kawy mielonej, jak i z nabojów. Osoby, które pragną jak najbardziej ułatwić sobie przygotowywanie aromatycznego napoju, z pewnością polubią naboje. Dzięki temu, że woda przepływa przez sprasowaną kawę mieloną, espresso uzyskuje bardziej wyraźny smak.
- Specjalny sposób przygotowania pianki SUPER CREAM pozwala na uzyskanie bogatej i długo trzymającej się pianki, której kolor przypomina orzeszki laskowe.
- Urządzenie do espresso Concept Delicato jest oczywiście wyposażone w wysokiej jakości waporyzator, umożliwiający przygotowanie gęstego spienionego mleka do cappuccino, latté i czekolady na gorąco.
- Tackę do okapywania ze stali nierdzewnej można wyjąć, co ułatwia czyszczenie.
- Przygotowana kawa zachowuje smak i aromat, który rozprzestrzeni się w twojej kuchni.
Parametry techniczne
|
- Do przygotowania espresso, cappuccino oraz latté z bogatą i długo trzymającą się pianką
- Możliwość użycia kawy mielonej lub nabojów z kawą
- System ciśnieniowy - 15 bar
- Waporyzator pozwalający na przygotowanie gęstego spienionego mleka do cappuccino, latté i czekolady na gorąco
- Łatwo wyjmowany zasobnik wody o pojemności 1000 ml
- Samodzielne pokrętło do ustawień - ON/OFF, grzanie wstępne, kawa i para
- szybkie przygotowanie espresso w ciągu 2 minut
- Kontrolka pracy
- Wyjmowana tacka ze stali nierdzewnej ułatwiająca czyszczenie
- Dozownik kawy
- Filtr wymienny na 1–2 dawki kawy
- Kolor: czarny – stal nierdzewna
- Pobór mocy: 1000 W – 1100 W
- Napięcie: 230 – 240 V
|
Uwielbiasz dobrą i mocną kawę z długo trzymającą się pianką? W takim razie espresso Concept Delicato stworzono dla ciebie. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kawa przyrządzona przez ciebie w domu smakowała równie dobrze, jak w najlepszej kawiarni.
Co to są naboje kawowe?
Dzięki nabojom kawowym (Pod, cialde), nazywanych też E.S.E. (Easy Serving Espreso) można przyrządzić prawdziwe espresso w każdym miejscu. Naboje to papierowe filtry, w których sprasowano kawę mieloną. Zawierają one standardową dawkę kawy o stałej masie (zazwyczaj 7 g) i grubości zmielenia. Poszczególne dawki pakowane są w atmosferze ochronnej w specjalnych torebkach, zapewniających długotrwałe utrzymywanie wszystkich składników aromatycznych i smakowych kawy. Taki sposób przygotowania espresso jest idealny dla gospodarstw domowych, biur lub mniejszych firm. Naboje kawowe różnych producentów mają zunifikowaną wielkość, co pozwala na ich uniwersalne stosowanie w różnych typach ekspresów.
|