Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ekskluzywny Prezent - PRESA 5J - 100% Iberico

11-06-2015, 23:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 265 zł     
Użytkownik HannaStyli
numer aukcji: 5402109781
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 25   
Koniec: 11-06-2015 22:20:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EKSKLUZYWNY PREZENT

Obdaruj Najbliższych

Idealny prezent firmowy (wystawiamy Fakturę VAT)


PRESA Żołędziowa 100% Iberyjska Cinco Jotas pakowana próżniowo - ~ 0,600 kg

(100% Pata Negra karmiona żołędziami - długodojrzewająca)


CAÑA DE PRESA CINCO JOTAS

www.iberico.pl

 

Aukcja dotyczy Tuby z Presa Cinco Jotas (5J) z czarnej świni 100% Iberyjskiej (Pata Negra) - waga: ~ 0,600 kg


5J - PRESA

CAÑA DE PRESA CINCO JOTAS


 

NORMA JAKOŚCIOWA

Klasyfikacja produktów Jamon Iberico zgodna z Dekretem Królewskim (Hiszpania)


Klasyfikacja produktów Jamon Iberico

Po szczegółowe informacje dot. sposobu krojenia oraz podania (Tapas), a także szereg zdjęć, filmów, i materiałów dotyczących Jamon 5J de Bellota 100% Iberico zapraszam na stronęwww.iberico.pl

Możliwość zakupu w sklepie internetowym w innym wariancie (kontakt: [zasłonięte]@iberico.pl)

 

wolny wypas jamon iberico 5J  5J - szynka dojrzewająca do 5 lat  Tapas - Air Baguette  Tapas - Espárragos con jamón

 

Odkrycie uroku samodzielnie pokrojonej szynki to cudowne przeżycie, którym koniecznie będziecie chcieli podzielić się z najbliższymi. Szynka sama rozpływa się w ustach. Mięso o zwartej konsystencji jest poprzecinane delikatnymi żyłkami przeźroczystego tłuszczu. Widok i smak są spektakularne.

Szynka typu bellota pomaga nie tylko zredukować poziom złego cholesterolu (LDL) ale też i podnieść poziom tego dobrego (HDL).

Ponadto zawiera szereg witamin: B1, B2 i B12, kwas foliowy, Omega 3 i Omega 6. Wiadomo już dlaczego średnia długość życia w Hiszpanii jest najwyższa w Europie.

Tapas

 

 

OPIS

Jamon Ibérico to niekwestionowany klejnot hiszpańskiej gastronomii. Z dumą nazywana najlepszą szynką na świecie! Jej harmonijny i wyrazisty smak to zasługa całego procesu hodowli wyjątkowej rasy świń – Pata Negra (czarna świnia iberyjska) oraz procesu dojrzewania mięsa. Świnie wypasane są na wolności, karmione żołędziami, trawą i ziołami co znacznie wpływa na wartość mięsa i jego delikatność.

 Specyficzna metoda hodowli i dieta świń powodują, że Jamon Iberico Puro de Bellota 5J znacznie różni się smakiem od Jamon Serrano (produkowanego z białych świń).

 Na jedną Pata Negra przypadają aż dwa hektary pastwisk bogatych w trawy, zioła, zboża oraz dęby korkowe. Zwierzęta spędzają czas na wolności przemierzając bezkresne, porastające dębami korkowymi pastwiska Andaluzji. Żywią się korzonkami, ziołami, trawą, a przede wszystkim żołędziami, które są ulubionym pożywieniem endemicznych czarnych świń rasy IBERICO.

Proces produkcji wysokiej jakości Jamon'a Iberico trwa do 40 miesięcy! Certyfikat pochodzenia D.O.P. Jabugo (hiszp. Denominación de Origen Protegida) to gwarancja, że wędliny wyprodukowane zostały ze świń rasy Iberico, w tradycyjny sposób.

 Miasteczko Jabugo jest usytuowane w sercu Sierra de Aracena i Picos de Arocha (uznane za „Rezerwat Biosfery” przez UNESCO) w prowincji Huelva; to jeden z czterech regionów, w którym Pata Negra są hodowane