EKOLOGICZNY OLEJ RZEPAKOWY
(nieoczyszczony, tłoczony na zimno, ekologiczny, naturalny)
(doskonale zastępuje oliwę z oliwek)
Olej rzepakowy oferowany przez naszą firmę powstaje z nasion rzepaku, które pozyskiwane są wyłącznie z plantacji objętych kontrolą jednostek certyfikujących. Specjalny ekologiczny sposób tłoczenia na zimno pozwala na uzyskiwanie najwyższej jakości oleju.
Olej ten zawiera bardzo cenne nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, które:
- przeciwdziałają chorobom serca
- przeciwdziałają chorobom układu krążenia
- działają przeciwkrzepliwie
- regulują przemianę materii
- utrzymują prawidłowy poziom cholesterolu
Bogate źródło witamin: A, D3, E, K
Wartość odżywcza w 100g oleju:
Wartość energetyczna
kJ/100g – 3698,43
kcal/100g – 899,61
białko – 0,06g
węglowodany – 0g
tłuszcz – 99,93g
Omega-3: 10g
Omega-6: 19g
SPOŻYWANIE:
Doskonały do:
- sałatek
- surówek
- dressingów
- zup
- smażenia
- pieczenia
- duszenia
Zalecana dzienna dawka: 2-3 łyżki dziennie
Olej rzepakowy należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Przydatność do spożycia: 3 m-ce od daty produkcji
Pojawienie się osadu jest zjawiskiem naturalnym
Produkt POLSKI, REGIONALNY
POLECAM !!!