Przedmiot aukcji:
Ekologiczny ocet jabłkowy
Opis:
Ekologiczny ocet jabłkowy to produkt otrzymywany z ekologicznego wina jabłkowego poddanego fermentacji octowe. Produkt nie pasteryzowany
Za najważniejsze związki w składzie octu jabłkowego uznaje się przede wszystkim:
pektyny – to mieszanina węglowodanów, która ma niezwykle korzystny wpływ na układ pokarmowy. witaminę E – chroni komórki przed utleniaczami, składniki mineralne – wśród których ważne miejsce zajmuje między innymi potas, magnez, żelazo oraz wapń. bioflawonoidy – to cenne substancje, które można odnaleźć w wielu owocach oraz warzywach. prowitamina beta – karoten – substancja ta odgrywa bardzo ważną rolę we wspomaganiu funkcjonowania prawidłowych komórek, a poza tym bierze udział w ochronie naszego organizmu przed wolnymi rodnikami.
właściwości octu jabłkowego:
-
stymuluje pracę nerek,
-
wspiera działanie układu immunologicznego,
-
zapobiega nadciśnieniu tętniczemu oraz miażdżycy,
-
spowalnia procesy starzenia się skóry,
-
oczyszcza organizm ze szkodliwych toksyn,
-
łagodzi symptomy astmy oraz bezsenności,
-
może być stosowany w profilaktyce grzybicy oraz żylaków,
-
jest wykorzystywany w leczeniu zmian trądzikowych.
Kontrola Agro Bio Test Certyfikat: PL - EKO - 07 - 04494
Skład: ocet z jabłek ekologicznych 5 %*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu : wartość energetyczna 98 kJ/ 23,6 kcal białka 0,00 g węglowodany 5,90 g tłuszcze 0,00 g Data spożycia: 17. 10. 2015
|