Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ekologiczne nasiona na kiełki Soczewicy

26-04-2014, 22:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.10 zł     
Użytkownik swiatdrozdzy
numer aukcji: 4100692601
Miejscowość Rzeszów
Wyświetleń: 4   
Koniec: 26-04-2014 21:58:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Świat Drożdży S.C.

35-011 Rzeszów
ul. Dojazd Staroniwa 2/31


Tel.:
+48 [zasłonięte] 371 800
+48 [zasłonięte] 266 006

E-mail: [zasłonięte]@swiatdrozdzy.pl

mbank

31 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 744174

Wysyłka

Sposób wysyłki:


  1. List priorytetowy 5zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).
  2. List polecony ekonomiczny 4zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).

Ekologiczne nasiona na kiełki Soczewicy

Specyfikacja produktu

Cena: 2.10 zł

Opis produktu


Ekologiczne nasiona na kiełki Soczewicy

Zawierają dużo żelaza, magnezu, miedzi, cynku, fosforu i wapnia. Są źródłem witaminy A, B, C, E. Lekkostrawne, wzmacniają organizm. Pozytywnie wpływają na stan zębów.


Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii.

Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

smak: delikatny

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:

Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedyńczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra.

Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.




© PanelReklamowy