Ekologiczna herbata czerwona Earl Grey z płatkami róży, o smaku bergamotki, ekspresowa.
Herbata Pu- Erh - jej nazwa pochodzi od miasteczka Pu- Erh w chińskiej prowincji Yunnan. To herbata, która jak dobre wino, długo dojrzewa. Zebrane liście, po wstępnej fermentacji leżakują 5- 6 lat w ciemnym, wilgotnym miejscu. Bogactwo związków czynnych i zachodzące w tym czasie procesy nadają im wyjątkową wartość i… ziemisty smak. Łagodzi go olejek z bergamotki i róża. Herbatę o tym smaku otrzymał w XIX w. premier Wielkiej Brytanii Charles Grey w prezencie od chińskiego mandaryna po udanej misji dyplomatycznej. Ta tak mu smakowała, że nadał jej swoje nazwisko, zyskując nieśmiertelną sławę.
Sposób parzenia: parzyć w temp. 96°C, 5 min.
Parzenie Pu-Erh powinno trwać ok. 5 minut w temperaturze wody 90-100°C. należy pamiętać, aby filiżanki, do których nalewamy herbatę, były uprzednio dobrze nagrzane i niezbyt duże 0 ok. 80-120 ml, dzięki temu napar będzie podany w odpowiedniej temperaturze, zachowując pełnię smaku i aromatu. Dzbanek najlepiej trzymać na podgrzewaczu.
Sposób pakowania: 30 torebek x 2g, waga netto 60g.
Składniki: herbata czerwona Pu- Erh (96%), płatki róży (1%), naturalny olejek z bergamotki, naturalne aromaty.
Kraj pochodzenia liści herbaty: Chiny