Arbequina and Arróniz
Oliwa z oliwek to samo zdrowie!
Właściwości oliwy Abadia:
Extra Virgin, czyli najwyższej jakości oliwa z oliwek o kwasowości <0,2 (im niższa kwasowość oliwy tym lepsza jest jej jakość)
z pierwszego tłoczenia na zimno przy użyciu wyłącznie środków mechanicznych,
ręczny zbiór oliwek, z których jest wytłaczana,
oliwa ta pochodzi ze zbiorów – listopad 2011 - najświeższa oliwa na rynku
rejon pochodzenia: Hiszpania
Oliwa z oliwek Abadia :
doskonały aromat i smak,
najwyższej jakości tłuszcz, który nadaje się przede wszystkim do spożywania na zimno,
niepowtarzalny zielonkawo-żółty kolor, który zawdzięcza hiszpańskim oliwkom odmiany Arbequina i Arróniz,
drogocenne właściwości zdrowotne,
w pełni naturalny produkt, bez żadnych dodatków, z ekologicznej plantacji
idealna do spożywania na czczo przy chorobach wrzodowych oraz wieńcowych.
Termin przydatności do spożycia to czerwiec 2013.
Pojemność: 1l (puszka z dozownikiem, doskonale chroni walory tej oliwy).