Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

EKOLOGIA - ŻYWNOŚĆ - ZDROWIE - DIETETYKA

24-01-2012, 5:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik doktor_libidinum
numer aukcji: 2003997057
Miejscowość NAMYSŁÓW
Wyświetleń: 18   
Koniec: 16-01-2012 18:10:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



MONOGRAFIA WSG: „EKOLOGIA - ŻYWNOŚĆ – ZDROWIE", Przemyśl 2010, stron 274.

Małe pieczą biblioteczne, stan bardzo dobry.

SPIS TREŚCI:

EKOLOGIA.

B. Mizyuk, K. Kharuk, Actuality eco-innovations in context of modern world progress trends;
B. Fura, Zarządzanie środowiskowe w aspekcie zrównoważonego rozwoju;
E.J. Lipińska, Transpozycja europejskiej idei gospodarki odpadami do społeczno-administracyjnego systemu lokalnego w Polsce a warunki współpracy z Ukrainą;
H. Fedewicz, E. Smyk, Pojęcie, klasyfikacja i cechy usług hotelarskich;
I. Kacenak, K. Surówka, G. Jaworska, A. Dandar, Alexander Biodegradabilne obalove materialy;
+ 3 artykuły rosyjskojęzyczne.

ŻYWNOŚĆ.

G. Jaworska, K, Pogoń, K. Jaworska, A. Sidor, Probiotyki i prebiotyki jako prozdrowotne składniki żywności;
G. Jaworska, K, Pogoń, Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach w owocnikach grzybów jadalnych;
M. Bączkowicz, T. Fortuna, A. Oleczek-Olek, Kawa i jej jakość;
M. Bączkowicz, T. Fortuna, A. Oleczek-Olek, Jakość sensoryczna naparów kawy i mixów kawowych;
I. Przetaczek-Rożnowska, T. Fortuna, K. Gaj-Woźniak, J. Rożnowski, Physicochemical propertirs of vanilla puddings;
J. Rożnowski, I. Przetaczek-Rożnowska, T. Fortuna, J. Kościołek, Valuation of physicochemical properties of beverages;
I. Przetaczek-Rożnowska, B. Majewska, T. Fortuna, J. Rożnowski, Characteristic of physicochemical properties of strawberry jellies;
I. Przetaczek-Rożnowska, J. Rożnowski, T. Fortuna, B. Majewska, Galaretki spożywcze jako przykład żywności funkcjonalnej;

ZDROWIE.

A. Sidor, G. Jaworska, K. Pogoń, Bezpieczeństwo spożycia grzybów jadalnych;
D. Najgebauer-Lejko, T. grega, M. Tabaszewska, Peptydy opioidowe pochodzące z mleka;
H. Gambuś, A. Matusz-Mirlak, Wartość odżywcza, dietetyczna i profilaktyczna ziarna żyta;
J. Sobolewska-Zielińska, M. Bączkowicz, T. Fortuna, A. Mach, Preferencje konsumentów odnośnie spożycia herbatek ziołowych;
J. Banaś, I. maciejaszek, Właściwości prozdrowotne pomidorów;
M. Rzepka, K. Surówka, Freshness assessment of Fish and Fish products;
M. Tabaszewska, T. Grega, D. Najgebauer-Lejko, Charakterystyka białek serwatkowych oraz możliwość wykorzystania w różnych gałęziach przemysłu.