NATURALNY SMALEC GĘSI
300 ml
+ olejek rycynowy GRATIS
Smalec gęsi od stuleci znajduje zastosowanie w medycynie ludowej. Nasze babcie do dziś leczą dolegliwości dróg oddechowych za jego pomocą (ciepły do picia w połączeniu z miodem i mlekiem).
Stosowany zewnętrznie (po dodaniu olejku rycynowego, który dodajemy GRATIS) jest bardzo pomocny w przypadku zmian zwyrodnieniowych stawów (kolan, biodra, kręgosłupa).
Regeneracja stawów (szczególnie biodro, kolana, łokcie):
Metoda ta jest polecana w szczególności ludziom starszym, którym stawy odmawiają posłuszeństwa.
Do słoiczka smalcu gęsiego wlewamy opakowanie apteczne olejku rycynowego. Dobrze mieszamy - najlepiej silnie wstrząsając zakrytym słoiczkiem.
Otrzymaną miksturę należy przechowywać w temperaturze pokojowej i co wieczór nacierać bolące stawy (przynajmniej 5 minut), tak aby wchłaniała się w ciało. Ulga zwykle następuje po dwóch tygodniach kuracji, ale dobrze jest smarować jeszcze przez miesiąc.
Regeneracja kręgosłupa:
Zmieszać smalec gęsi z olejkiem rycynowym (jak w przepisie wyżej). Nacierać kręgosłup 1-3 razy tygodniowo (w zależności od potrzeb) w sposób następujący:
Skraplamy pacjentowi kręgosłup przygotowaną miksturą i opuszkami palców wcieramy ruchem jednostajnym od dołu ku górze na całej długości tak, aby przedostawała się przez skórę, tkankę mięsno-tłuszczową i błonę kręgosłupa do jego wnętrza. Nacieranie powinno być w miarę upływu czasu szybsze i mocniejsze i trwać 10-15 minut.
Jest to stosunkowo tania, łatwa i skuteczna kuracja kręgosłupa. Jest polecana przez wielu czołowych polskich kręgarzy (m.in. Stanisława Wróża z Pajęczna).
Dolegliwości dróg oddechowych:
Przepis na kurację smalcem gęsim pochodzi ze Śląska. Tamtejsze babcie (kiedy smalec był powszechnie dostępny) stosowały go następująco:
Łyżeczkę smalcu gęsiego i łyżeczkę miodu rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka.
Pić 1-3 razy dziennie w szczególności przed snem.
Małym dzieciom możemy wetrzeć czysty smalec (bez dodatków) w piersi i plecy przed snem. Wywoła to efekt rozgrzewający.
Zastosowanie w kuchni:
Kucharze polecają go do smażenia, pieczenia i gotowania. W przeciwieństwie do innych tłuszczów smalec gęsi może być używany w wysokich temperaturach, nawet powyżej 200oC - bez niszczenia jego struktury molekularnej. Pod tym względem jest jednym z najlepszych tłuszczów do smażenia dostępnych na rynku. Ze względu na nieprzeciętne walory smakowe polecany jest również do pieczywa.
Opakowanie zawiera aż 300 ml czystego smalcu. GRATIS dodajemy opakowanie olejku rycynowego.
Smalec jest bez dodatków i konserwantów!
To najlepszy tłuszcz zwierzęcy!
Wszystkie informacje o produkcie pochodzą z opakowania oraz strony internetowej producenta.
|