NATURALNA, BEZ DODATKÓW,
EKOLOGICZNA
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
BIO MACA w proszku
w opakowaniu 250 g
WYPRODUKOWANY PRZEZ: EKOGRAM ZIELONKI
EKOGRAM ZIELONKI to mała rodzinna firma wywodząca się z podkrakowskich Zielonek. Głównym profilem naszej działalności jest import suszonych owoców, orzechów i produktów zbożowych. W 2013 roku uzyskaliśmy certyfikat na przetwórstwo produktów ekologicznych. Aktualnie oferujemy produkty w 2 klasach – ekologicznej oraz konwencjonalnej. Pozwala to naszym klientom poczuć różnice na własnej skórze. Nie musimy nic zachwalać, przekonywać… Różnice widać gołym okiem, a smak mówi sam za siebie. W 2014 roku planujemy nawiązać współpracę z polskimi gospodarstwami ekologicznymi, aby jak najwięcej produktów pochodziło z polskich upraw.
BIO MACA w proszku:
Maca, to bulwa z rodziny Brassicaceae, blisko spokrewniona z selerem. Uprawiana w Boliwii oraz Peru. Dorasta na dużych wysokościach, przekraczających nawet 4000 m npm. Znana ludzkości od przeszło 2000 lat. Dzięki swoim cennym właściwościom, stanowiła podstawowe pożywienie indiańskich wojowników. Do dziś mieszkańcy Boliwii uznają ją za tradycyjną i wysoce cenioną roślinę, o pożądanych właściwościach energetycznych i leczniczych. Do Europy trafiła w XVI w. dzięki Hiszpanom. Obecnie cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Korzeń macy, jest mielony, a następnie suszony w niskich temperaturach. Wszystko po to, aby nie utracić jej drogocennych właściwości.
Maca, jest rośliną bogatą w witaminy (B1, B2, B6, B12, C, E, i D3), minerały (wapń, selen, cynk, soda, żelazo, potas, magnez, krzem, jod, fosfor i miedź), aminokwasy, alkaloidy oraz nasycone kwasy tłuszczowe (Omega 3, Omega 6 i Omega 9). Dzięki wysokiej zawartości węglowodanów i białka, korzeń macy jest naturalnym źródłem energii. Zawiera również niezbędne dla nas kwasy tłuszczowe, w tym m. in. kwas oleinowy, linolowy czy palmitynowy. Regularne spożywanie proszku maca wspiera naszą odporność oraz poprawia wydolność organizmu. Dlatego też maca, w szczególności polecana jest wszystkim prowadzącym aktywny tryb życia. Korzeń macy pozwala również na szybką regenerację, w szczególności po intensywnym wysiłku fizycznym. Maca to także naturalny wspomagacz dla umysłu. Wspiera naszą pamięć oraz inne funkcje mózgu. Korzeń Macy polecany jest także osobom cierpiącym na ciągłe zmęczenie i wyczerpanie pracą zawodową. Pomaga poprawiać samopoczucie. Ma działanie relaksacyjne.
ZASTOSOWANIE:
Zalecana dzienna dawka wynosi około 3 – 5 gramów (1 pełna łyżeczka = 5 – 7g). 1 łyżeczka proszku zmieszać w małej ilości wody, soku z owoców, mleka lub jogurtu.
Nie spożywać podczas posiłku! najlepiej przed śniadaniem! Zaleca się spożywanie macy rano! Dzieci od 3 lat – 1/2 łyżeczki dziennie. Dorośli – 1 łyżeczka dziennie.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 04.2015
Więcej zdjęć produktu: