PRODUKT NATURALNY, nie zawiera substancji genetycznie modyfikowanych.
Bez konserwantów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Skład:
Składniki: ekologiczna jagoda czarna ( Vaccinium myrtillus) (50%),
ekologiczny zagęszczony sok jabłkowy (30%) (zawiera naturalnie wystepujące cukry),
pektyna jabłkowa - substancja zagęszczając
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 94 kJ / kcal
tłuszcz - 0.50 g
węglowodany - 23.00 g
białko - 0.10 g
BIO VEGE
Kraj pochodzenia: POLSKA
Data przydatności do spożycia: 01.2015
V:8
INFORMACJA O PRODUCENCIE
Firma RUNOLAND powstała w 1992 roku, jej udziałowcami są wyłącznie obywatele Polski.
Wyroby z runa leśnego to kontynuacja asortymentu produkowanego przez poprzedników i jednocześnie podstawowa oferta firmy, ale nie jedyną. Znaczącą grupę wyrobów stanowią bowiem przetwory owocowo - warzywne, w tym farsz kapuściano-grzybowy. Zarówno płody rolne, jak i runo leśne pochodzą z chemicznie czystych, nieskażonych terenów Dolnego Śląska. Warto spróbować, jak smakują produkty z certyfikowanych gospodarstw i przetwórni ekologicznych. Ich jakość wynika z ekologicznych metod produkcji oraz czystego środowiska. Są to produkty bogate w naturalne składniki i witaminy, a ich smak można odróżnić od produktów sztucznie wzbogacanych i witaminizowanych.
Jednak o ich wartości nie decydują tylko witaminy, białka, węglowodany i inne składniki ważne dla prawidłowej przemiany materii. Ceniona jest ich wysoka wartość biologiczna, którą dawniej posiadały produkty naturalne wytworzone w nieskażonym środowisku. Gospodarstwa i przetwórnie ekologiczne są kontrolowane przez jednostki certyfikujące, które przyznają im - po spełnieniu określonych warunków - stosowny certyfikat. Firma Runoland już od 2005 roku na liczne swoje wyroby ma przyznany przez jednostkę Certyfikującą EKOGWARANCJA z Lublina Ekologiczny Certyfikat Zgodności. Co roku po szczegółowej kontroli certyfikat ten jest odnawiany, a ilość objętych nim wyrobów systematycznie wzrasta.
Jakość naszych przetworów to nie tylko efekt pozyskiwania nieskażonych chemicznie surowców, ale również ekologicznych metod produkcji. Pragniemy zapewnić wszystkich naszych odbiorców, że nie stosujemy żadnych surowców genetycznie modyfikowanych i chemicznych konserwantów. Nasza produkcja opiera się wyłącznie na tradycyjnych metodach przetwórstwa. Oczywiście dbamy o jakość naszych wyrobów - całą produkcję kontroluje przyzakładowe laboratorium.
W 2010 roku uzyskaliśmy certyfikaty systemów zabezpieczenia jakości HACCP i ISO 9001.
Na szczególną uwagę zasługują takie wyroby jak ekologiczny mus z czarnego bzu, ekologiczna dynia z żurawiną, ekologiczne konfitury z aronii, truskawki, wiśni , jagody. Naszym nowym asortymentem są również ekologiczne dżemy słodzone sokiem jabłkowym, które nie zawierają w swoim składzie cukru białego.
*************************************************************************************************************************