ZIELONA KAWA
Czy zielona kawa to jakiś nowy gatunek kawy? Otóż nie, to po prostu niedopalona kawa, która powstaje z zielonych ziarenek kawy. Zielona kawa jest łagodniejsza i bardziej kwaskowata, ponieważ ma mniej goryczki. Zawiera jednak taką samą ilość kofeiny, co kawa czarna. Ziarna zielonej kawy zawierają m.in.: kwas chlorogenowy, który jest naturalnym polifenolem.
Według japońskich naukowców połączenie kwasu chlorogenowego z kofeiną wyraźnie obniża stopień przyswajania glukozy z pokarmu i zmniejsza możliwość magazynowania glukozy w organizmie pod postacią tłuszczu. Korzystnie wpływa na funkcjonowanie nerek i podkręca tępo przemiany materii. Korzystnie wpływa także na pracę umysłu, pamięć i koncentrację.
Zielona kawa + chrom.
90 kapsułek
Składniki: Ekstrakt z zielonej kawy (20:1) standaryzowana na zawartość kwasu chlorogenowego 50%, chlorek chromu (III), dwutlenek krzemu - substancja przeciwzbrylająca; składniki kapsułki (żelatyna – składnik otoczki)
Zalecana dzienna porcja: 1-2 kapsułek dziennie podczas posiłku. Nie stosować u kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Preparat przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.