EkaMedica SOK Z ACEROLI 250ML
Owoce aceroli to nieocenione źródło naturalnej, lewoskrętnej witaminy C, która jest wykorzystywana w sokach, suplementach diety najwyższej jakości. W przemyśle farmaceutycznym używa się aceroli do wytwarzania preparatów witaminowych (tabletki, proszek) i innych specyfików polecanych w przeziębieniach, infekcjach, chorobach przewlekłych (zwłaszcza reumatyzm) i innych.
Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, wiedzie prym wśród owoców pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ma tyle witaminy C co kilogram cytryn! Acerola pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowej. Przypuszcza się, że Indianie z wysp karaibskich przenosili nasiona lub rośliny podczas migracji pomiędzy wyspami i używali acerolę już w czasach prekolumbijskich. W medycynie tradycyjnej owoce aceroli były stosowane do leczenia dyzenterii (czerwonki), biegunki i chorób wątroby.
W owocach znajdziemy niemałą ilość prowitaminy A oraz tiaminę (witamina B1), ryboflawinę (witamina B2), niacynę (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.
Owoce aceroli to nieocenione źródło naturalnej, lewoskrętnej witaminy C, która jest wykorzystywana w sokach, suplementach diety najwyższej jakości. W przemyśle farmaceutycznym używa się aceroli do wytwarzania preparatów witaminowych (tabletki, proszek) i innych specyfików polecanych w przeziębieniach, infekcjach, chorobach przewlekłych (zwłaszcza reumatyzm) i innych. To także silny antyoksydant, który nawilża i uelastycznia skórę i przeciwdziała jej starzeniu.