EgzotiKO - mix sproszkowanych owoców 420 g
EgzotiKO to mieszanka najbogatszych w fitoskładniki sproszkowanych owoców m.in. jagód acai, maqui, aceroli i maliny. Bogata w witaminy, minerały, karoteny, białka i kwasy omega-3 stanowi skoncentrowane źródło polifenoli, antocyjanów, ksantonów, karotenów i resweratrolu a dzięki właściwościom antyoksydacyjnym chroni cały organizm.
Zastosowanie:
EgzotiKO to:
- źródło polifenoli, antocyjanów, bioflawonoidów , karotenów i resweratrolu
- duża zawartość substancji odżywczych, skoncentrowanych w łatwo przyswajalnej postaci
- zwalcza wolne rodniki i wspomaga prawidłowe funkcje komórek
- wspomaga funkcje układu krążenia i umysłu
- pyszny owocowy smak bez dodatku cukru
- nie zawiera substancji wiążących, wypełniaczy, sztucznych barwników, dodatków smakowych ani konserwantów
Składniki aktywne:
Acai - to bogate źródło antyoksydantów, szczególnie antocyjanów oraz kwasów omega-3.
Acerola - to jedno z najbogatszych źródeł wit. C. Zawiera także sole mineralne, które reminalizują zmęczoną skórę.
Jeżyna - zawiera dużo białka i niezbędnych kwasów tłuszczowych, a wysoka zawartość taniny może wspomagać szczelność tkanek.
Dzika jagoda - zawiera mnóstwo antyoksydantów, które chronią komórki i tkanki zachowując prawidłowe funkcje umysłowe oraz zapobiegając uszkodzeniom wywołanym przez wolne rodniki.
Żurawina - to bogate źródło rzadkiej podgrupy flawonoidów tzw. proantocyjanidyn.
Jagody goji - zawierają kompletny zestaw karotenoidów o właściwościach przeciwutleniających m.in. beta-karoten i zeaksantynę.
Pestki winogron - zawierają silne polifenole o właściwościach przeciwutleniających tj. oligomeryczne proantocyjanidyny, resweratrol, wit.E i flawonoidy.
Mangostan - zawiera bardzo dużo silnych antyoksydantów zwanych ksantonami.
Maqui - zawiera niezwykle wysoki poziom antyoksydantów. Maqui ma najwyższe wartości ORAC spośród wszystkich owoców jagodowych.
Granat - zawiera dużo kwasu elagowego, taniny i antocyjan, które są silnymi antyoksydantami.
Malina - to bogate źródło kwasu elagowego oraz innych flawonoidów tj. kwercetyna, kemferol, i antocyjan.
Truskawki - zawierają niezwykle rzadkie połączenie substancji o właściwościach antyoksydacyjnych tj. antocyjany, elagotaniny, flawonole, terpenoidy, resweratrol i kwasy fenolowe.
Stosowanie: proszek można spożywać wg uznania, jako dodatek do jogurtu naturalnego a także w formie koktajli odżywczych.
Do przygowowania koktajlu polecamy wygodną butelkę/shaker. Można w niej przechowywyać przyrządzony koktajl lub zabrać po prostu do pracy czy siłowni.
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.