Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

EFAS Maroko Olej Arganowy Spożywczy 100ml PROMOCJA

23-02-2014, 9:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik nocny-motyl
numer aukcji: 3914139839
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 20   
Koniec: 23-02-2014 08:37:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Mam na imię Monika i jestem Dyplomowaną Kosmetyczką.

Na moich aukcjach oprócz doskonałych kosmetyków

możesz uzyskać poradę kosmetyczną

ZAPRASZAM DO SKLEPU INTERNETOWEGO

 

 

PEŁNA OFERTA KOSMETYKÓW - PROMOCJE

 

 

WWW.KOSMETYKIUMONIKI.PL

 

 

Za zakup na moich aukcjach z góry dziękuję serdecznie

każdemu Klientowi, ponieważ to właśnie dzięki Tobie

mogę być mamą pracującą w domu :-)

 

 

Czas, który spędzam z Mateuszkiem i Filipkiem jest bezcenny,

ale żeby tak się stało czekam właśnie na Ciebie :-))

 

 

 

SZEROKA GAMA ORYGINALNYCH, CERTYFIKOWANYCH

KOSMETYKÓW Z MAROKA

NA BAZIE OLEJU ARGANOWEGO

ZŁOTO MAROKA

EFAS

100 % CZYSTY OLEJ ARGANOWY

SPOŻYWCZY

SZKLANA BUTELKA 100 ml

Kraj pochodzenia:

Maroko

Uprawa:

Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert

( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)

OLEJ ARGANOWY NATURALNY

PRODUKT BIOLOGICZNY

100% OLEJU ARGANOWEGO

POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI

(w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego,

który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez

firmę EFAS – jednego z największych w MAROKU.

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje on z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka. 

Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko.

Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO.

Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach:

Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach.

W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy.

Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI

  • Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.
  • Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.
  • niektórzy uwielbiają go dodawać do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.
  • smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)
  • Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

 

OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”, gdyż może.

  • obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi
  • zapobiegać miażdżycy i zawałom
  • poprawiać krążenie
  • wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem
  • działać przeciwzapalnie
  • podnosić odporność na zakażenia, działa immunostymulująco
  • działać przeciwzapalnie
  • chronić tkankę łączną
  • pobudzać komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
  • łagodzić bóle stawów
  • chronić komórki przed utleniaczami
  • dostarczać komórkom składników odżywczych
  • ograniczać ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, chroby nowotworowe.
  • Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce) 

 

DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

  1. Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące, dlatego stosowany jako lek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.
  2. Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.
  3. Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.
  4. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO 250ML

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)



JAKOŚĆ


Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany.

Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła.

Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.