Poradnik, dzięki któremu zrobisz super pizzę dobrze upieczoną na cienkim, miękkim, chrupiącym i niespalonym cieście z super sosami. Osiągniesz szczyt perfekcji w sporządzaniu pizzy. Wielka gratka dla smakoszy pizzy.
format A5, 27 stron stworzone z myślą o bardziej wymagających klientach.
PIZZA Włoska na cienkim cieście w domu
P I Z Z A to ciasto, sos ... i technika pieczenia.
TAJEMNICA ZROBIENIA PIZZY TAKIEJ JAK W PIZZERI WŁOSKIEJ. NORMALNIE TRZEBA MIEĆ PIEC O TEMP. POWYŻEJ 300 STOPNI, Z PORADNIKA DOWIESZ SIĘ JAK ZROBIĆ TO W ZWYKŁEJ KUCHENCE.
Podstawa to puszyste, miękkie i zarumienione ciasto, konkretny sos i sposób pieczenia.
W ZWYKŁYM PIEKARNIKU DOMOWYM
SOSY: TURECKI, CURRY, VESUVIO, SICILIANA, MEKSYKAŃSKI, DIP GRECKI i ponad 10 innych.
Poradnik jest dla tych, którzy chcieliby zrobić pizzę taką jak w restauracji w warunkach domowych w zwykłym piekarniku.
Proporcje nie muszą być idealne, potrzebny jest odpowiedni skład ciasta i sosu oraz odpowiedni proces pieczenia.
Ciasto to robi sie 3 minuty, a rośnie 10-15 minut, a ma parametry ciasta, które się robi 3,5 godziny i jest puszyste. Nie trzeba go rozwałkowywać, jest tak miękkie, ze samo rozprowadza się na blasze w ciągu kilkunastu sekund.
PORADNIK ZAWIERA TECHNOLOGIE DO PIECZENIA W RÓŻNYCH KUCHENKACH, NAWET GAZOWYCH STAREGO TYPU ORAZ DOKŁADNĄ INSTRUKCJĘ JAK ZROBIĆ CIASTO, SOSY, JAKIE SERY POLSKIE KUPOWAĆ I CO I JAK KŁAŚĆ ŻEBY SMAKOWAŁO WYŚMIENICIE !!!
KILKANASCIE NAJBARDZIEJ SMACZNYCH ZESTAWIEŃ PIZZY:
oraz jak przygotować produkty, żeby nie puszczały wody i harmonizowały ze smakiem pizzy
W poradniku dokładne zdjęcia i opisy z procesu produkcji pizzy krok po kroku, wszystkie przyprawy i składniki dokładnie widnieją, także nawet laik poradzi sobie z upieczeniem tej pizzy.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Użycie fragmentów tekstu, zdjęć lub całości bez zgody autora zabronione.
ISBN:[zasłonięte]978-83701-08-9
Copyright © 2006 - 2012 TKV-Media
Przepisy i zdjęcia: Tomasz Kamiński
Dystrybutor i wydawca: TKV-Media