Opis: Ich rozpoznanie mogło być bezbłędne. Rzecz bowiem w tym, że znaczna ich część może być przez nas zjadana.Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcieprzepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana.Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości. Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowego żywienia.
|
|
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA – Niezależnie ile zamówisz przedmiotów, za wysyłkę płacisz TYLKO RAZ |
|
- Autorzy: Kremer Bruno P.
- Podtytuł: ponad 200 ziół, jagód i orzechów
- Liczba tomów: 1
- Tłumaczenie: Ziegler-Brodnicka Ewa
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 21002
- Rok wydania: 2011
- Objętość: 192
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
- Ciężar: 0.4
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11208
- Miejscowość: Warszawa
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]11208
- Wysokość: 10
- PKWiU: 58.11.1
|