Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dzika kuchnia ŁUCZAJ+DVD Survival +ROBAKOŻERCY

20-08-2014, 13:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 106.40 zł     
Użytkownik www_ksiegarz_pl
numer aukcji: 4443133108
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 6   
Koniec: 20-08-2014 12:38:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dzika kuchnia ŁUCZAJ+DVD Survival +ROBAKOŻERCY


 



Dzika kuchnia


Łukasz Łuczaj

 

 

 

okładka

 

„Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidło z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.
Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie oraz poszukiwaniu natury i ucieczki od cywilizacji.


 

Oprawa: Twarda
Format: 18.9x24.5cm
Liczba stron: 320
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013


 

 

 


Kurs DVD Survival - sztuka przetrwania


Wydawca:

KOGA

 

format płyta DVD

Prezentujemy Państwu kurs na płycie DVD “SURVIVAL - sztuka przetrwania”. Zawartość kursu objaśnia zasady stosowania technik umożliwiających radzenie sobie w warunkach ekstremalnych i w pozornie niemożliwych do przejścia sytuacjach. Prezentowane w kursie  zagadnienia  zostały dobrane  pod kątem szybkiej  i samodzielnej  nauki a kulisy sztuki przetrwania  odsłonią przed Państwem adepci Szkoły CSSS WOLF pod kierunkiem Błażeja Kostry.

Cały materiał zawarty w kursie można dokładnie obejrzeć i wypróbować w domowym zaciszu, mając do dyspozycji jedynie telewizor oraz odtwarzacz DVD. Realizacja przy użyciu kilku kamer pozwoliła na pokazanie omawianych technik z różnych stron, tak by można było jak najlepiej przyjrzeć się wszystkim szczegółom. Aby materiał stał się jeszcze bardziej czytelny i zrozumiały, w kursie została wykorzystana grafika oraz animacja komputerowa, dzięki czemu nauka jest bardziej skuteczna i przyjemna. Nie bez znaczenia pozostaje komentarz lektora oraz udźwiękowienie. Lektor na bieżąco omawia prezentowane treści, tak aby nauka poszczególnych technik była szybka i efektywna. Menu z podziałem na tematy oraz rozdziały sprawia, że bez problemu można odnaleźć miejsce, w którym zakończyło się naukę.

Mamy nadzieję że, zdobywanie nowych doświadczeń i umiejętności w dziedzinie survivalu przyniesie Państwu dużą satysfakcję!

Co zabrać ze sobą w teren
Budowa baz i schronień
Rozpalanie ognia
Woda i jej uzdatnianie
Pozyskiwanie pożywienia i gotowanie
Pokonywanie przeszkód terenowych
Pierwsza pomoc
Wzywanie pomocy
Orientacja w terenie

 

 

Podręcznik robakożercy czyli jadalne bezkręgowce Środkowej Europy

Autor: Łukasz Łuczaj

 

Jest to pierwszy w Polsce przewodnik kulinarny po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców.
Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków.
Z przewodnika tego dowiesz się m.in.:

jak polować na koniki polne
czy można jeść mrówki
że w Rumunii jedzono chrabąszcze
jak przyrządzić ślimaki
czy nie zatrujesz się gąsienicą
które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu
i jakie to może mieć konsekwencje
czy dzieci mogą jeść dżdżownice
jak należy polować na osy z odkurzaczem
które stonogi smakują najlepiej
dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy
jak smakują wszy
i które larwy much jada się w Chinach

 


 



 

 

 

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę

niezależnie od formy płatności

 

DANE DO PRZELEWU:
P.P.H.U Najbar Mirosław
ul.Batorego 24
43-100 Tychy
ING BANK ŚLĄSKI
92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368