Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DZICZYZNA (kuchnia myśliwska) 2011, nowa

06-03-2012, 8:56
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł     
Użytkownik Gothedia
numer aukcji: 2108445512
Miejscowość częstochowa
Wyświetleń: 18   
Koniec: 09-03-2012 13:59:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
692 [zasłonięte] 240

Zadaj pytanie sprzedającemu

Kormoran Antykwariat - Księgarnia:
Częstochowa,
ul. Władysława Jagiełły 16
(mapka dojazdu)
Informacje

Wszelkie informacje znajdą Państwo w opisie i szablonie aukcji, na stronie "O mnie" oraz w mailu przesłanym po dokonaniu zakupu.

Stosujemy ogólne zasady Allegro. Nie wprowadzamy ograniczeń.

Towar wysyłamy codziennie (od poniedziałku do piątku). Zwykle w 2-48 godzin.

Przesyłkę odpowiednio zabezpieczamy na czas transportu (rodzaj opakowania dopasowujemy do gabarytów przesyłki).

Czas dostarczenia przesyłki zależy od doręczyciela i waha się zwykle w granicach 2-7 dni, w zależności od wybranej opcji dostawy.

Zawsze staramy się działać solidnie i szybko.

Rabaty

10% - do każdego zakupu dodajemy kupon rabatowy, który można wykorzystać przy okazji następnej wizyty w naszym sklepie. Zniżka obejmuje całość zakupów (bez kosztów wysyłki)

10 % - dodatkowy upust przy zakupach za min. 200 zł.

DARMOWA WYSYŁKA - przy zakupach powyżej 100 zł
(minimum 3 książki)


Hanna Szymanderska
DZICZYZNA. NAJLEPSZE DANIA Z ZAJĄCA, DZIKA, SARNY, JELENIA, DANIELA I DZIKIEGO PTACTWA


Myśliwska sztuka kulinarna sięga w Polsce XVI w., a na jej rozwój miały niewątpliwie wpływ ogromne magnackie uczty. Zwierzyna i dzikie ptactwo były wówczas uważane za wielki kulinarny skarb i chętnie doskonalono się w ich różnorodnym przygotowywaniu. Dzięki temu mamy dziś bogactwo przepisów, które mogą być ciekawym urozmaiceniem nie tylko uroczystej kolacji, ale też codziennego menu.

Najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrała i poleca Hanna Szymanderska - autorka kilkudziesięciu książek i kilku tysięcy przepisów kulinarnych. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Pięknie wydana książka w trwałej, twardej oprawie. Blisko 60 barwnie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny.

Z poradnika dowiadujemy się m.in.: - które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, - jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, - ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, - w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, - dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.



Wydawnictwo: Multico
Rok wydania: 2011
Stron: 122
Ilustracje: barwne
Okładka: twarda
Stan ogólny: BDB, zdjęcie powyżej
Dodatkowe uwagi: książka nowa

Zobacz inne nasze aukcje klik...


Dostawa i płatność

list polecony / paczka pocztowa:

TA aukcja - koszt podany powyżej ("Dostawa i płatność")

2-3 książki -9zł (priorytet -11zł)
więcej - 12zł (priorytet - 14zł)

list zwykły:

1 książka - 3zł (priorytet - 4zł) (jest to list nie rejestrowany na poczcie, dlatego wysyłamy wyłącznie pojedyncze książki,
o wadze do 0,5 kg)

paczka pobraniowa - płatność przy odbiorze:

TA aukcja - koszt podany powyżej ("Dostawa i płatność")

2-3 książki -15zł (priorytet 18zł) więcej - 20zł (priorytet - 23zł)

Zakupy powyżej 100 zł (minimum 3 książki) -
wysyłka gratis

Przesyłka zagraniczna - sprawdź dokładny CENNIK