Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dziczyzna jako źródło żywności ocena zwierzyny

21-06-2015, 17:56
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5442827857
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 4   
Koniec: 21-06-2015 17:59:30

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt


Telefon: 512-[zasłonięte]-991

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Wysyłka


Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Formy płatności


Tradycyjny przelew na konto

mBank lub Inteligo

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Tytuł Dziczyzna jako źródło żywności
Autor B. Dzierżyńska-Cybulko, B. Fruziński
Wydawca PWRiL
Rok wydania 1997
Liczba stron 188
Wymiary 240 x 170 mm
Okładka miękka
ISBN 83-09-01686-7

 

Spis treści:

Wstęp

Zwierzęta łowne, ich biologia, obecna liczebność i perspektywy

Perspektywy gospodarki łowieckiej w lasach

Metody określania wieku zwierząt łownych

Podstawy prawne eksploatacji populacji zwierząt łownych w Polsce

Podstawowe zasady gospodarowania populacjami zwierzyny

Czasy ochronne i sezony polowań

Sposoby polowań

Poubojowe zabiegi w łowisku i ocena ubitej zwierzyny

Tusza i jej skład histochemiczny

Zwierzęta chronione

Ptaki łowne

Dzikie ptactwo z hodowli formowej

Zmiany poubojowe w tuszach w czasie magazynowania

Zwierzyna łowna a skażenie środowiska

Terminologia łowiecka

Literatura

lowiectwo