Opis: Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe ? kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny.W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów ? opisanych krok po kroku ? ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania.Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.
|
|
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA – Niezależnie ile zamówisz przedmiotów, za wysyłkę płacisz TYLKO RAZ |
|
- Autorzy: Vauk Gottfried, Behrendt Lutz, Stumpf Jens
- Język oryginału: niemiecki
- Tłumaczenie: Floriańczyk Barbara
- Języki: polski
- Seria cyklu: KUCHNIA NA CO DZIEŃ I OD ŚWIĘTA
- Kod wydawcy: 22349
- Rok wydania: 2010
- Objętość: 160
- Format: 17.0x24.6cm
- Oprawa: Twarda
- Ciężar: 0.63
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]07382
- Miejscowość: Warszawa
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]07382
- Wysokość: 15
- PKWiU: 58.11.1
|