Zalety filtrów dzbankowych:
Dzięki filtrowi dzbankowemu DAFI woda dostarczana do Twojego gospodarstwa domowego będzie doskonale nadawać się nie tylko do gorących i zimnych napojów (herbat, kompotów) , ale również do przygotowania posiłków dla całej rodziny (szczególnie mlek i kasz dla małych dzieci) kostek lodu, itp.
Stosując system filtrowania wody DAFI zapobiegasz tworzeniu się kamienia kotłowego w urządzeniach AGD takich jak czajnik czy żelazko.
Integralnym elementem każdego dzbanka jest wkład filtrujący. To właśnie zawarta w nim odpowiednio dobrana i systematycznie kontrolowana mieszanka filtrująca znacznie redukuje twardość wody, zawartość żelaza, metali ciężkich, związków chloru oraz innych substancji niekorzystnie wpływających na nasze zdrowie oraz smak, zapach i barwę wody.Zawarty wewnątrz wkładu węgiel jest impregnowany srebrem, które ma właściwości antybakteryjne i zapobiega rozwojowi bakterii w filtrze przez okres 30 dni.
|
Filtracja wstępna: Pokrywa wkładu filtrującego z wstępnym filtrem mechanicznym zatrzymuje duże zanieczyszczenia mechaniczne typu piasek, rdza. |
Górna włóknina polipropylenowa: Zatrzymuje drobne cząsteczki lub osad, tłuszcz, pianę, itp. |
Węgiel aktywny impregnowany srebrem: Absorbuje chlor i jego związki oraz substancje organiczne i pestycydy. Eliminuje nieprzyjemny smak i zapach. Impregnacja węgla srebrem zapobiega rozwojowi bakterii w przefiltrowanej wodzie. |
Zywica jonowymienna: Redukuje twardość węglanową powodującą oleisty nalot na sciankach filiżanki, usuwa metale ciężkie (kadm, ołów, miedź, chrom). Nie usuwa mikroelementów niezbędnych dla zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. |
Dolna włóknina polipropelynowa: Zatrzymuje najmniejsze cząsteczki, które mogły przedostać się przez poprzednie stopnie filtracji. |
Filtracja końcowa: Powtórna filtracja mechaniczna zatrzymująca cząsteczki mieszanki filtrującej, zapewniająca czystą, świeżą i smaczna wodę, gotową do spożycia. |
|
.: Sposób wymiany zużytego wkładu filtrującego:
|
1. Usuń zużyty wkład filtrujący i umyj delikatnym detergentem wszystkie elementy filtra 2. Zanurz nowy wkład filtrujący w zimnej wodzie na 15 min. 3. Umieść wkałd filtrujący wewnątrz dzbanka 4. Napełnij zbiornik wewnętrzny wodą. Po przefiltrowaniu wylej wodę, powtórz czynność jeszcze raz 5. Dzbanek z filtrem jest teraz gotowy do użycia |
NALEŻY PAMIĘTAĆ O WYMIANIE WKŁADU FILTRUJĄCEGO CO JEDEN MIESIĄC LUB PO PRZEFILTROWANIU 100- 150L
Manualny wskaźnik wymiany wkładu umożliwia proste oznaczenie następnej daty wymiany wkładu filtrującego. Należy jedynie ustawić wskaźniki indykatora na odpowiedni dzień i miesiąc.
|