DZBANEK DAFI ATRI CLASSIC 2,4 L
(Indykator manualny)
+ 1 WKŁAD CLASSIC
Po zakupie proszę o wybranie koloru dzbanka!
Od poniedziałku do piątku paczki zamówione i opłacone do godz.14-tej, jak również za pobraniem, wysyłamy tego samego dnia!!!
Wypełnienie dzbanka wodą kranową dzięki funkcjonalnie skonstruowanemu wlewowi staje się wygodne i proste. Wlew z uchylną klapą otwiera się w momencie przesunięcia do siebie suwaka, pod którym znajduje się wskaźnik. W ten sposób dzbanek można łatwo napełnić wodą bez zdejmowania pokrywy, a klapa chroni wnętrze dzbanka przed zanieczyszczeniami i kurzem.
Wkład filtrujący działa sprawnie przez około 30 dni, potem należy go wymienić. Zaznaczając na wskaźniku manualnym dzień i miesiąc zmiany filtra, po upływie miesiąca nie zapomni się o kolejnej wymianie wkładu.
Niewielki dzbanek Atri został stworzony z myślą o singlach, osobach starszych i młodych ludziach, którzy przygotowują w kuchni głównie napoje, a mniej gotują. Do tego modelu dzbanka używa się wkładów Classic - filtrujących około 100-150l wody - czyli ilość adekwatną do potrzeb jego użytkowników.
Ten estetyczny dzbanek jest przede wszystkim funkcjonalnym sprzętem kuchennym skutecznie oczyszczającym wodę z kamienia, chloru, pestycydów, rdzy oraz innych zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych.
Inne cechy filtra:
- Pojemność całkowita: 2,4 l
- Pojemność wody przefiltrowanej: 1,4 l
- Napełnianie dzbanka bez konieczności zdejmowania pokrywki
- Indykator manualny (oznacza się datę wymiany wkładu)
- Półprzeźroczysty lejek - możliwość kontrolowania tempa procesu filtracji
- Dzbanek i lejek filtra można bezpiecznie myć w zmywarkach automatycznych
- Filtr: Classic
- Wydajność filtra: ok. 100-150 l wody (w zależności od jej jakości)
- Wlew: odsuwana klapka
- Polska instrukcja
Wkład Dafi Classic pasuje do dzbanków w standardzie Classic, może być używany zamiennie do dzbanków innych typów: ANNA*, BRITA*, ZELMER*, DAFI*, LAICA*, AQUAPHOR*.
* nazwy producentów są zarejestrowanymi znakami towarowymi.
Wkłady filtrujące Dafi Classic Standard są idealne do napojów zimnych, gorących oraz do gotowania. Opracowany skład zasypu filtrującego został dostosowany do polskiej wody po to, by jak najskuteczniej ją oczyszczać. Filtrowanie 1 litra wody trwa zaledwie 1-2 min i zapewnia szybki oraz łatwy dostęp do czystej wody w kuchni.
Cechy i budowa filtra
- Usuwanie z wody kranowej chloru, niektórych metali ciężkich oraz innych szkodliwych substancji, mogących się w niej znajdować,
- Usuwanie nadmiaru związków odpowiedzialnych za powstawanie w sprzęcie AGD kamienia kotłowego,
- Górna pokrywa filtra wychwytuje zanieczyszczenia mechaniczne,
- Siateczka filtrująca zatrzymuje znajdującą się w wodzie zawiesinę lub osad np.: pianę, tłuszcz,
- Mieszanka węgla aktywnego oraz żywicy jonowymiennej redukuje zanieczyszczenia organiczne, chlor, metale ciężkie oraz zmiękcza wodę,
- Dolna pokrywa o mikroporowatej strukturze przeprowadza powtórną filtrację mechaniczną, zapewniając najwyższą czystość wody,
- Wydajność ok. 100-150 l wody (w zależności od jakości/twardości wody - ok. 30 dni).
Zasyp filtrujący
Sekret czystej wody tkwi w zasypie filtrującym. Odpowiednia ilość żywicy jonowymiennej w filtrze pozwala wychwycić z wody sole magnezu i wapnia, czyli związki powodujące wytrącanie się kamienia. Dzięki temu woda zostaje zmiękczona, przez co w sprzęcie AGD nie osadza się kamień, a z herbaty znika mętny osad. Z kolei węgiel aktywny znajdujący się w zasypie filtrującym pochłania wszelkie zanieczyszczenia i chlor znajdujące się w wodzie kranowej.
Działanie filtra
Specjalnie zaprojektowany układ mieszaniny filtrującej wywołuje cyrkulację wody i jej kolisty ruch, przez co kontakt wody z zasypem wydłuża się i pozwala skuteczniej ją przefiltrować. Podobnie mikroporowata struktura dna filtra zwiększa ciśnienie hydrostatyczne wody i przyspiesza proces jej oczyszczania.
Atesty
Systemy filtrujące marki DAFI posiadają:
Nowoczesna technologia
Zanim produkty marki Dafi trafią na sklepowe półki poddawane są licznym testom oraz badaniom laboratoryjnym obejmującym surowce, półprodukty i wyroby gotowe. Filtry przed zapakowaniem poddawane są sterylizacji parą wodną, celem zapewnienia czystości mikrobiologicznej.
Wkład Classic jest przeznaczony dla osób, których zapotrzebowanie na filtrowaną wodę nie jest duże, dlatego jego wydajność jest nieco mniejsza od wkładu Unimax. System Classic to dobre rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni głównie przygotowują napoje, a gotują znacznie mniej. Ważne jest, by wkłady Classic wymieniać regularnie co 30 dni, co służy skuteczności i higienie filtrowania.
GWARANCJA SATYSFAKCJI, SMAK CZYSTEJ WODY!
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|