Przedmiotem aukcji jest 5 nasion dyni Makaronowej Pyza Dynia makaronowa, zwana dynią spaghetti, jest jedną z ciekawszych odmian. Po ugotowaniu lub upieczeniu jej miąższ można wyjmować „skrobiąc” widelcem w poprzek włókien. Otrzymujemy oryginalne spaghetti, które można podawać z ulubionym sosem otrzymując niepowtarzalne danie. Dynia najlepiej smakuje pieczona, przekrojona na pół i posmarowana oliwą z oliwek połączoną z ulubionymi ziołami. Doskonałym dodatkiem do jej delikatnego smaku jest rozmaryn, czosnek i czosnek niedźwiedzi, zioła prowansalskie, chili i in. Można również gotować ją w całości przez ok. 20-30 min. Gdy widelec da się wbić w skórkę dynia jest gotowa do spożycia. Dzięki swej mocnej, twardej skórce dynia może być długo przechowywania bez utraty smaku i wartości odżywczych. Niezwykle plenna i łatwa w uprawie, jest odporna na choroby, nie wymaga ochrony chemicznej (oprysków). Pochodzi najprawdopodobniej z Chin. Dynia Makaronowa zawiera wiele składników odżywczych, w tym kwas foliowy, potas, witaminę A i beta-karoten. Okres wegetacji ok. 85 dni Przechowuje się ok. 6-10 miesięcy. Zapraszam na inne moje aukcje, gdzie wystawiam nasiona rzadkich odmian dyń, nie do zdobycia w sklepach, rosnących z powodzeniem w Polsce. Dynie uprawiam od 10 lat, chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące uprawy. Kupując na moich aukcjach tylko raz płacisz za przesyłkę.
|
|
|
|
|