Przedmiotem jest dynia z POLSKI
PROPOZYCJA DLA DBAJĄCYCH o WŁASNE ZDROWIE I RODZINY - WŁAŚCIWIE SKIEROWANE DO KOBIET DBAJĄCYCH O
SWOICH PARTNERÓW - DOSKONAŁY LEK NA PROSTATĘ
= O SWOJE DZIECI = SIEBIE
POCHODZI z działki na własne potrzeby produkowanej jak dla siebie
- jestem z Polski (lato było cieplutkie tego roku):
Przedmiotem jest
30 kg dyni Muscat za TYLKO 60 Zł (PROMOCJA)
- proponuję zakup ekonomiczny do 5 kg - wysyłka za 15 zł
1 dynia do 5 kg =10 zł. a ile witaminy
PROMOCJA
Dynia MUSCAT zwana melonową dynią , dynią francuską smaczną aromatyczną pomarańczowo - czerwoną bardziej karotenową niż bambino
- bomba beta karotenu na wzrok doskonała dla dzieci i dorosłych
Dynia MUSCAT jest bogata w karoten (prowitaminę A), witaminy C, B1, B2, PP oraz sole mineralne — fosforu, potasu, żelaza, wapnia i magnezu. Szczególnie ceniona ze wględu na ciemno pomarańczowy miąższ, którey zawiera dużo karotenu (głównie α i β) mającego działanie antyutleniające i aktywujące wolne rodniki, co przeciwdziała nowotworom i chorobom układu krążenia. Dynia działa też łagodząco i regenerująco na przewód pokarmowy i wątrobę. Jest jednym z ważniejszych komponentów odżywek dla dzieci. Smaczne nasiona przeciwdziałają cukrzycy i są skuteczne w zwalczaniu pasożytów przewodu pokarmowego.
O tej porze roku nie ma restauracji, w której nie byłoby w menu kremu z dyni MUSCAT.
Jednak jako, że ją uwielbiam, w tym roku zarezerwowałam dla nich sporą część przydomowego ogródka i zabrałam się za uprawę.
Muscat de Provence – to moje tegoroczne odkrycie. Nigdy jej nie uprawiałam, jednak czytałam o niej wielokrotnie. Francuska odmiana jest ulubienicą szefów kuchni na całym świecie. Nie bez powodu. Piękny, intensywnie pomarańczowy miąższ jest wyraźnie słodki i nieporównywalnie pyszny. Po upieczeniu rozpada się na drobne nitki, przez co świetnie nadaje się do dań z makaronem lub placków, jednak trudniej zmiksować ją na gładkie puree ale przy młodszych dyniach pyszna. Ma żebrowany, płaski kształt o skórce ciemno zielonej lub zielonej przechodzący w brudny pomarańcz. Jest bardzo charakterystyczna i ciężko ją pomylić z innymi dyniami. Coraz łatwiej znaleźć ją w sklepach i na targach, ja zapraszam do kupna w cenach producenta. ZAPRASZAM
Wartości odżywczych dyni nie sposób przecenić – to warzywo bogate w witaminy i minerały, zwłaszcza niezbędny mężczyznom cynk, a przy tym ma niewiele kalorii. - NA PROSTATE
Dynia króluje na naszych stołach od końca września nawet do końca stycznia. Dynia to warzywo, które bardzo dobrze się przechowuje i idealnie nadaje na przetwory.
* bogata w B-karoten (426 μg witaminy A w 100 g - dzienna norma dla dzieci i połowa zapotrzebowania dorosłych), * ma sporo potasu (340 mg/100 g),
* wapnia (21 mg),
* fosforu (44 mg)
*i witamin z grupy B, zwłaszcza witaminy B2 (0,11 mg - ok. 10% dziennego zapotrzebowania),
*do tego jest zupełnie pozbawiona sodu.
* Dlatego dynia pomaga w odchudzaniu i leczeniu nadciśnienia.
* Działa odkwaszająco na organizm, wzmacnia układ odpornościowy.
I co ważne, nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości. Indeks glikemiczny dynia ma wysoki (IG=75), dlatego nie jest wskazana dla diabetyków.
Najlepiej jeść dynię dojrzałą i pięknie wybarwioną - im bardziej pomarańczowy miąższ, tym więcej zawiera witamin B1, PP i karotenu.
ZAPRASZAM!!!!
Cynk nazywany jest też męskim pierwiastkiem – chroni prostatę, poprawia sprawność seksualną oraz żywotność plemników. Niestety, okazuje się, że blisko 70 proc. mężczyzn w wieku rozrodczym ma niedobory cynku, a powinni spożywać ok. 15 mg tego pierwiastka dziennie. Również niedobór manganu może objawiać się spadkiem popędu płciowego. Niedobór B-karotenu z kolei osłabia działanie hormonów płciowych. Dlatego warto, by pary starające się o dziecko wprowadziły dynię - zarówno miąższ, jak i pestki - do swojej diety.
Prawdziwą skarbnicą wielu witamin i minerałów są pestki dyni dla mężczyzn na prostate
W 100 g zawierają aż 550 mg magnezu (ok. 150% dziennego zapotrzebowania),
1174 mg fosforu (168%),
4,49 mg manganu (214%) i
7,64 mg cynku (80% zapotrzebowania na cynk kobiet i 50% - mężczyzn).
Cynk ma dobroczynny wpływ na cerę – wzmacnia ją, rozjaśnia i wygładza, przyśpiesza gojenie ran.
Pestki dyni są też bogate w witaminę B3, czyli niacynę, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego - 100 g zaspokaja 30% dziennego zapotrzebowania.
Wiadomo też, że nasiona dyni mają wyjątkową kombinację wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz fitosteroli, które zapobiegają miażdżycy. Wyciśnięty z nich olej należy do najsmaczniejszych i najcenniejszych tłuszczów roślinnych. Pomaga w niedomaganiach wątroby i układu naczyniowo-sercowego.
ale najlepsze jest jedzenie pestek dyni wprost z dyni - pycha .