Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

dvdmaxpl CHEMIA ŻYWNOŚCI T.3 (KSIĄŻKA)

19-04-2015, 19:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 45.12 zł     
Użytkownik dvdmaxpl
numer aukcji: 5195724968
Miejscowość KONIN
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 3   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

strona o mnieinne aukcjedodaj do ulubionych sprzedawców
art384523
Chemia żywności t.3 [KSIĄŻKA]
Chemia żywności t.3
KSIĄŻKA
autor:
praca zbiorowa
rok wydania:
2014
wydawca:
WNT
Opis

Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta. W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się w trzech tomach: Tom 1 - Składniki żywności Tom 2 - Sacharydy, lipidy i białka Tom 3 - Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności Tom trzeci obejmuje wiadomości dotyczące m.in.: odżywczych i zdrowotnych cech składników żywności; chemicznych i biologicznych właściwości witamin; odżywczej i funkcjonalnej roli masła; alergenów występujących w żywności; mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działannia wielu związków występujących w żywności; interakcji składników żywności oraz ich wpływu na jakość produktów. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Publikacja będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.

stan produktu:
Produkt ORYGINALNY. Książka zupełnie nowa.
dział:
KSIĄŻKA
ilość nośników:
[1xKSIĄŻKA]
okładka:
broszurowa
wymiary:
16,5x24 cm
ilość stron:
246
EAN:
978[zasłonięte][zasłonięte]36235
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA! Kupujący kupując ten produkt jednocześnie upoważnia sprzedającego do zawarcia umowy na usługi pocztowe w imieniu i na rzecz kupującego.