Recepta na zdrowie doktora Dukana
Pierre Dukan
Wydawnictwo: Otwarte
Oprawa: miękka Stron: 153 Wymiary: 145x205
Recepta na zdrowie doktora Dukana jest odpowiedzią na dotąd niezaspokojoną potrzebę posiadania jasnych, praktycznych, łatwo dostępnych i konkretnych informacji o szkodliwym i dobroczynnym wpływie najczęściej spożywanych pokarmów na zdrowie człowieka.
Wcześniej wydałem we Francji poradnik pod tytułem Evaluator, który wychodził naprzeciw nowo powstałej potrzebie: poznania zasad kontrolowania poziomu cukru we krwi oraz rozpowszechnienia indeksu glikemicznego, do tej pory zarezerwowanego dla naukowców.
Wtedy po raz pierwszy indeks został poszerzony o wielką liczbę produktów spożywczych i przedstawiony czytelnikom wraz z objaśniającym komentarzem.
W niniejszej książce tabela została uzupełniona o wpływ pokarmów na chorobę Alzheimera oraz prezentację metody i diety doktora Dukana.
Recepta na zdrowie doktora Dukana to przewodnik po pokarmach wpływających korzystnie na ludzki organizm, który pomoże czytelnikowi właściwie zadbać o zdrowie i zachować przy tym szczupłą sylwetkę oraz witalność.
Tajemnice indeksu glikemicznego
Michel Montignac
Wydawnictwo: Artvitae Oprawa: miękka Stron: 112 Wymiary: 145x205
Michel Montignac - twórca podstaw dla nowej filozofii odżywiania, od ponad dwudziestu lat dowodzi, że wybory żywieniowe, jakich dokonujemy, są decydujące dla naszego zdrowia.
Ta książka wyjaśnia, czym jest indeks glikemiczny, na czym polega jego decydujący wpływ na to, czy ubytek wagi będzie trwały.
Zawiera liczne, przydatne tabele z wartościami indeksów glikemicznych wybranych produktów spożywczych.
|