Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DUŻY ZESTAW = ALGI + GRZYBEK TYBETAŃSKI + KOMBUCHA

13-05-2015, 22:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 15 zł     
Użytkownik ja_victoria
numer aukcji: 5312435844
Miejscowość Małkinia Górna
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 95   
Koniec: 13-05-2015 20:21:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

 



Duży zestaw z płynami : Algi Morskie Japońskie Kryształy +

 

Grzybek Tybetański hodowany na świeżym krowim wieku +

 

Oryginalny Grzyb Kombucha

 



SKŁAD ZESTAWU
:


- 2 duże łyżki stołowe (ok 50 ml ) Alg Morskich - Ilość wystarcza na 1 l wody.

 
- 2 łyżeczki Grzybka Tybetańskiego - Ilość wystarcza na 0,5 l mleka

 
- 1 sztuka Grzyba Kombucha hodowanego na zielonej, liściastej herbacie wystarcza na 1l napoju
starter gratis ! (starter jest to płyn uzyskany z hodowli KOMBUCHA )

 


WYSYŁKA wykonywana jest od poniedziałku do środy .
Kombuche, Algi i Grzybek wysyłam zapakowane w torebki strunowe i w kopertę bąbelkową.
W cenę wysyłki wliczone są torebki strunowe i koperta bąbelkowa.

 

 

_____________________________________________________________________________

 

Dodatki do Alg :
cukier + rodzynki + woda

Zapobiega to obumarciu alg w czasie całego transportu.

 

 

Algi należy hodować w szklanym naczyniu.

1. Przygotowanie: 
- 1 łyżki kryształków;
- 1 łyżka cukru 
- kilka rodzynek 

2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 l zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 l wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.


ZASTOSOWANIE: 

Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy. 

Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych. 

Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać. 

 

Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.

 

SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH: 

dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca. 

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie. 

DOZOWANIE: 

nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie
wrzody żołądka - l litr dziennie 
astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)
anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)
wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)
zapalenie pęcherza - l litr dziennie
schorzenia nerek - l litr dziennie
schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)
nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie. 

W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

 

 

ALGI MORSKIE Są bogatym źródłem białka, zawierają wiele mikro i makro elementów, związków chemicznych, pierwiastków, minerałów oraz witamin.
Usuwają toksyny z organizmu, wnikają w komórki tłuszczowe i stymulują przemianę materii.
Poprawiają gładkość i elastyczność naszej skóry.

  

Japońskie kryształy z powodzeniem można stosować w kuchni,np do sałatek i jako dodatek do przyrzadzania wielu dań.

  

Okłady z alg są używane w terapii trądziku młodzieńczego .

 

Łagodzą stany zapalne, poprawiają koloryt i wygładzają powierzchnię naskórka.

 

Ograniczają też nadmierną aktywność gruczołów łojowych.

 

Maski z alg zalecane są dla suchej, wrażliwej skóry zpopękanymi naczynkami krwionośnymi.

 

Algi stosowane jako okłady na ciało aktywizują procesy materii w skórze i redukują nadmiar TŁUSZCZU.

  

SĄ JEDNYM Z PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW ZABIEGÓW ODCHUDZAJĄCYCH, ELIMINUJĄCYCH CELLULIT. ROZSTĘPY, POJĘDRNIAJĄCYCH NP. PIERSI.

 

 

JĘZYK NAUKOWY

Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (LactobacillusStreptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) idrożdży (SaccharomycesCandidaKloeckera i prawdopodobnie jeszcze co najmniej dwa gatunki).

Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnychwinogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonychowocóworzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węglaalkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.

 

_____________________________________________________________________________

 

 

HODOWLA GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO

Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarczy do tego łyżeczka prezentowanego tutaj grzybka, którą należy umieścić w słoiku i zalać ok 0,5 l mleka (nie gotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowychprzedmiotów (sitko, łyżeczka). Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

 

KURACJA

Powinna trwać 20 dni bez przerwy. Mleczny napój najlepiej pić tuż przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. Kurację można powtarzać kilkakrotnie. W czasie przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać co 24 godziny.

 

Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. W ciągu około 2 tygodni zwiększa on swoją objętość dwukrotnie.

 

Do hodowli grzybka tybetańskiego nadaje się zarówno mleko ze sklepu, jak i mleko „prosto od krowy”. Przy stosowaniu mleka sklepowego należy pamiętać, aby nie było ono odtłuszczone najlepiej 3,2% i pasteryzowne w niskich temperaturach,

 

Grzybek potraktowany metalem traci swoje właściwości i ginie. Mleko powinno być zmieniane co 24 godziny.

Właściwości lecznicze napoju:

1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.

11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.

12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Zwiększa libido.

15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.

16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.

17. Pomaga walczyć z bezsennością.

18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.

20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.


_____________________________________________________________________________


 

WŁAŚCIWOŚCI  LECZNICZE  KOMBUCHY

napój z Kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości: 

-wzmacnia układ immunologiczny,

-pomaga w zwalczaniu łuszczycy,

-pomaga w zapobieganiu przeziębień,

-mikroflora Kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,

-reguluje przemianę materii,

-reguluje ciśnienie krwi,

-odtruwa organizm,

-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,

-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,

-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),

-zmniejsza objawy menopauzy,

-dodaje siły i poprawia koncentrację,

-wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,

-łagodzi objawy reumatyzmu,

-zmniejsza ryzyko nowotworów, -efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,

-wpływa kojąco na układ nerwowy,

-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,

-pomaga w leczeniu astmy,

-zmniejsza poziom cholesterolu,

-łagodzi objawy migreny.


 

HODOWLA 

Poniżej podane zostały proporcje na litrowy słoik (ilości poszczególnych składników można sobie przeliczyć na słoik dowolnej pojemności):

- grzyb kombucha oraz naczynie do fermentacji,

- ok. 100 ml starej cieczy z Kombuchy, tzw. Starter, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji,

- 1 łyżeczka/torebka herbaty,

- 800 ml wody,

- 100-125 g cukru,

- gaza i gumka (do nakrycia słoja).

 

1. Zagotuj wodę i zaparz herbatę.

2. Dodaj cukier, wymieszaj i zostaw do wystygnięcia. Przelej herbatę do naczynia, w którym będzie przebiegać fermantacja.

3. Włóż grzyba do herbaty gładką stroną do góry i przykryj słoik gazą.

4. Pozostaw całość na 8 - 12 dni. 

5. Napój jest gotowy, kiedy po poruszeniu słoja nie podnoszą się pęcherzyki

 

DO PRODUKCJI NAPOJU Z KOMBUCHY NADAJĄ SIĘ RÓŻNE ZIOŁA

I WSZYSTKIE GATUNKI HERBATY (NAJLEPIEJ SPRAWDZA SIĘ NIEFERMENTOWANA ZIELONA)

DOSKONAŁY SMAK POWSTAJE W POŁĄCZENIU HERBATY ZIELONEJ Z BIAŁĄ.

SŁODZIĆ MOŻEMY CUKREM BIAŁYM- CUKREM BRĄZOWYM - MIODEM



UWAGA: Grzybek i napój nie mogą wchodzić w bezpośredni kontakt z metalem ze względu na niekorzystne reakcje jakie może wywołać obecność kwasów
Gotowy napój z Kombuchy przypomina w smaku sok jabłkowy. Jest lekko musujący co sprawia, że po wypiciu czujemy się orzeźwieni… Picie Kombuchy należy zaczynać od niewielkich dawek, powoli je zwiększając z każdym tygodniem. Na początku jedna łyżka stołowa trzy razy dziennie w zupełności wystarczy. Ogólną zasadą jest zaczynanie od małych ilości i systematyczne ich zwiększanie lub przerwanie spożywania np. na jeden dzień w przypadku złej tolerancji napoju. Napój pijemy schłodzony. Organizm człowieka z łatwością absorbuje substancje lecznicze przez skórę. Na taką leczniczą kąpiel potrzeba pół litra herbaty z Kombuchy, którą należy wlać do wanny ciepłej wody. Co to jest Kombucha? Swym kształtem kombucha przypomina białawy lub jasno kremowy naleśnik osiągający do 25 cm średnicy, a w dotyku twardą i lepką masę żelatynową (galaretę). Z biologicznego punku widzenia jest ona "zlepkiem" kilku rodzajów drożdży i bakterii, które żyją w symbiozie. "Podział pracy" pomiędzy grzybami drożdżowymi i bakteriami wygląda w ten sposób, że drożdże przefermentowują cukier na alkohol dając tym samym podłoże pokarmowe bakteriom, a te przetwarzają alkohol na wartościowe związki. Przy odpowiedniej pielęgnacji może Ci on towarzyszyć przez całe życie, bo rozmnaża się dość szybko.

 

Zapraszam do kupna ;)