Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Wykonany ze stali nierdzewnej ! Pozwala na przygotowanie do 3 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego.
Służy do tego termometr z sondą.
Wykonany ze stali nierdzewnej.
Szerokość produktu: 14cm Głębokość produktu: 14cm Wysokość produktu: 17cm
Wszystkie poszczególne elementy zestawu można kupić oddzielnie.Prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Woreczki foliowe 22,5x32cm, w opakowaniu 20szt. Idealnie dopasowane do szynkowaru 3kg..
Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm.
Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 120°C - dokładność pomiaru: +/-2°C
UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia.
|