ZAGĘSZCZONA, ŻYWA, PŁYNNA
GRZYBNIA MIKORYZOWA
DLA DRZEW OWOCOWYCH
SZCZEPIONKA WYPRODUKOWANA NA SEZON 2014
data ważności do końca 12.2014
WSPANIAŁE ZBIORY Z TWOJEGO SADU
MIKORYZA
POPRAWIA KONDYCJĘ DRZEW OWOCOWYCH
CHRONI PRZED CHOROBAMI
ZWIĘKSZA POWIERZCHNIĘ KORZENI 1000 RAZY
DOŻYWIA OWOCUJĄCE DRZEWA
DOSKONAŁA DLA: WIŚNI, CZEREŚNI, JABŁONI,
GRUSZY, BRZOSKWINI I INNYCH DRZEW OWOCOWYCH
POPRAWIA KONDYCJĘ ROŚLIN, ZWIĘKSZA PLON,
DAJE SŁODSZE OWOCE!!!
Wyniki badań przeprowadzonych na plantacji drzew owocowych.
Na założonym wiosną 2011 roku doświadczeniu w produkcyjnym sadzie
jabłoniowym, po dwóch sezonach analizy zebranych
jabłek wykazały znaczne bo 40% zwiększenie zawartości pektyn.
Oznacza to znacznie większą wartość owoców dla przetwórstwa
jak i dla zdrowia konsumentów.
Tabela z wynikami analiz:
Mikoryzę można stosować do zdrowych jak i porażonych chorobami drzew.
Grzybnia mikoryzowa będzie konkurowała z grzybami chorobotwórczymi stopniowo je wypierając.
TYLKO ŻYWA GRZYBNIA MIKORYZOWA DAJE EFEKTY!
POTWIERDZAJĄ TO SPECJALIŚCI,
POD KTÓRYCH NADZOREM SĄ NASZE PRODUKTY!!!
Łatwe stosowanie:
Odetnij końcówkę butelki
Zrób mały dołek przy młodych korzeniach rośliny (na ok 10 cm głębokości).
Wyciśnij około 1 łyżeczkę (ok 10 ml) mikoryzy na młode korzenie rośliny.
Na koniec zakop dołki i obficie podlej roślinę.
WYSTARCZA DLA 25 ROŚLIN 1-2 LETNICH
STOSUJE SIĘ RAZ W ŻYCIU ROŚLINY
termin stosowania od kwietnia do października
(gleba musi być odmarznięta)
Co daje mikoryza roślinie:
Lepsze zaopatrzenie w wodę (większa odporność na suszę).
Wyższą dostępność składników pokarmowych, w tym trudno przyswajalnych (fosfor, żelazo).
Zwielokrotnienie powierzchni chłonnej systemu korzeniowego i stymulacja jego wzrostu.
Wyższą odporność czynną i bierną na patogeny korzeniowe (fytoftoroza, fuzarioza i inne)
Zmniejsza wrażliwość na stresy środowiskowe: nieodpowiednie pH, zasolenie, zalanie, toksyczne związki.
Faktury:
Wszystkie transakcje dokumentujemy paragonem fiskalnym lub fakturą VAT
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|