Charakterystyka Tworzywo, z którego wykonana jest drylownica posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z żywnością.
Jej zaletą jest duża trwałość. Do zestawu dołączane są 2 pary wymiennych gumek. DODATKOWO DOKŁADAMY 6 PAR USZCZELEK.
Drylownica posiada również wygodne mocowanie do stołu, zapobiegające przesuwaniu się jej w czasie drylowania.Elementy drylownicy: 1.tłoczek 2.nakrętka 3.tulejka prowadząca 4.podajnik na owoce 5.przyssawka do stołu z zaciskiem 6.nóż 7.pojemnik na pestki 8.sprężyna 9.gniazdo gumowej przegrody 10.gumowa przegroda 11.rynienka spustowaUżytkowanie Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część.
Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową.
Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu.
Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy.
Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego kawałka stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki. Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni lub czereśni. Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który przy pomocy sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia.