Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
DROŻDŻE Biowin Turbo WHISKEY + ALFA AMYLAZA
Drożdże gorzelniane Biowin Turbo WHISKEY waga 23g Wysokoalkoholizujące drożdże o dużej tolerancji na temperaturę. Drożdże Turbo stosuje się głównie do fermentacji nastawów zbożowych (jęczmienia, żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu).
Charakterystyczny smak domowej whisky.
Sposób przygotowania nastawu:
1.Na powierzchni upłynnionego alfa-amylazą zacieru ( np. 4,5 kg ziarna, 15-18 l wody), wystudzonego do temp. pokojowej, rozsypać zawartość saszetki.
2.Po 15 minutach, dokładnie wymieszać, dodać ok. 2kg cukru i fermentować w temp. 20-28*C.
3. Po 3-5 dniach można dodać kolejną porcję cukru w ilości ok. 1-1,5 kg i kontynuować fermentację do momentu ustania wydzielania Co2.
4.Po zakończeniu fermentacji płyn zlać znad osadu i poddać dwukrotnej destylacji.
Destylaty przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu. Dla wzmocnienia aromatu dodać chipsy dębowe-
szeroki wybór dostępny w naszej ofercie
Zawsze długie terminy ważności
+Enzym AlphaAmylaza waga 4g na 3kg skrobi.
Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do przygotowywania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych.