Witamy na aukcij firmy WIN-WIECZ oferujemy
Aktywne drożdże winiarskie VR 44
(Saccharomyces cerevisiae bayanus)
Drożdże te należy stosować do fermentacji białych,czerwonych win owocowych i gronowych. Rekomendowane do trudnej fermentacji w temperaturach od 10 do 40*C.
Waga netto 50G
Własności:
-szybki start fermentacji
-produkjca : cukier 16,5 g/ 1 dla 1% alkoholu objętościowo
-tolerancja alkoholu: do 16% alc/vol.
-niska produkcja kwasów lotnych
-niska produkcja kwasu pirogronowego i aldehydu octowego
-nie produkuje związków siarki
-niska produkcja wyższych alkoholi
-niska pienistość
-regularna,kompletna fermentacja cukrów
Stosowanie:
- zachowuje charakterystykę surowca- moszczu winnego
- metoda szampańska: używane do produkcji win gazowanych, doskonała kontrola piany
- używane leczniczo do wtórnej fermentacji przy wysokiej zawartości alkoholu
METODA UŻYCIA:
DROŻDŻE VR 44 POWINNY BYĆ UWODNIONE W 10% ROZTWORZE WODNYM CUKRU LUB MIESZANINIE 1/2 WODY I 1/2 MOSZCZU.MIESZANINA POWINNA MIEĆ TEMP. 25/30 ST.C.UWODNIENIE POWINNO PRZEBIEGAĆ PRZEZ 20 DO 25 MINUT. MIESZANINĘ DODAWAĆ DO POJEMNIKA FERMENTACYJNEGO MIESZAJĄC Z NASTAWEM.
DAWKOWANIE:
WINA BIAŁE I CZERWONE: 10-20G/100L
FERMENTACJA W MIAZDZE: 30-50G/100L
WTÓRNA FERMENTACJA: 15-40G/100L
Zapraszamy na inne nasze aukcje gdzie znajduje się sprzęt do produkcji wina oraz innych alkoholi .