Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
VR 44 (50g)
Do wznowienia fermentacji, do win musujących
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre).
Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się
dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina.
Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów.
Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników.
Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina
i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdze winiarskie VR 44. Zostały one wyselekcjonowane w regionie Szampanii
ze względu na doskonałą charakterystykę fermentacji i ich odporność na ekstremalne warunki prowadzenia fermentacji.
Charakterystyka fermentacji:
- Szczep - charakter Killer, umożliwia dobre rozwiązania problemów i szybki start fermentacji
- Kompletna i regularna fermentacja cukrów
- Temperatura fermentacji: 10 °C do 40 °C
- Tolerancja alkoholu: 16%
- Niskie wymagania azotowe
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja SO2 i aldehydu octowego (<30 mg / l)
- Niska produkcja kwasowości lotnej (<0,24 g / l)
- Mała produkcja piany podczas fermentacji
Wskazania przy stosowaniu
VR 44 jest odpowiedni do prowadzenia wszystkich rodzajów fermentacji, nawet tych w trudnych warunkach.
- Wina czerwone:
VR 44 pozwalają na produkcję gatunkowych, prestiżowych win czerwonych z zachowaniem charakterem terrori
(Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Barbera, Sangiovese Teroldego ...).
Prise de mousse:
VR 44 są bardzo dobre do wtórnej fermentacji (w butelce metodą klasyczną lub w zbiorniku metodą Charmat),
dają bardzo dobre wyniki w produkcji wszystkich rodzajów win musujących, a zwłaszcza w szampanach i cavach.
Wina białe:
VR 44 idealnie nadają się do fermentacji w kontrolowanej temperaturze
( Chardonnay, Sémillon, Trebbiano, Malvasia, Pinot Griggio...).
Sposób użycia:
Drożdże VR 44 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i
1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w
czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
Wina białe i czerwone: 20 g/hl
Wznowienie fermentacji: 30-40 g/hl
Prise de mousse: 15-40 g/hl
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
W naszej ofercie również:
-
BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych