Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie UCLM S377 (50g)

25-01-2012, 19:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2072483498
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 7   
Koniec: 20-02-2012 22:46:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


UCLM S377 (50g)
Do czerwonych jakosciowych win gronowych

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Charakterystyka fermentacji:


- Szybki start fermentacji
- Spokojna i stabilna fermentacja
- Kompletna fermentacja cukrów
- Tolerancja alkoholu: 15% obj.
- Temperatura fermentacji: 16 do 35 °C
- Po 24 godzinach od startu fermentacji do moszczu zawierającego azot w zakresie 150 - 180 mg/l należy dodać 20 g/1hl fosforanu dwuamonowego i 20 g/1hl Biofermu
-Duża odporność na dwutlenek siarki

Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (<0,25 g / l) i aldehydu octowego (<28 mg / l)
- Nie produkują związków siarki
- Wysoka produkcji glicerolu: 10 g / l



Wskazania przy stosowaniu
VDo win w stylu śródziemnomorskim
UCLM S377 zostały wyselekcjonowane ze wzgledu na brak wpływu na charakter wina, związany z terriorem oraz odmianą. Potrafią one wybitnie podkreslić zalety szczepu Syrah.

Do win czerwonych wyższej klasy
Stosowanie drożdży UCLM S377 pozwala uzyskać wyśmienite rezultaty w produkcji dobrze zbudowanych i zbalansowanych win. Spokojna i stabilna fermentacja pozwala prowadzić fermentację w masie, z maceracją, co z koleji daje możliwość dopracowania struktury wina. Ponadto stopniowa produkcja alkoholu podczas fermentacji, powoduje ekstrakcję polifenoli. Wina produkowane z użyciem drożdży UCLM S377 mają wyjątkowe możliwości dojrzewania oraz wysoką jakość dzięki dużej zawartości glicerolu.
Sposób użycia:
Drożdże UCLM S377 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
Wina spokojne 20 g/1hl
WWznowienie fermentacji 20-30 g/1hl

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..