Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
UCLM S377 (10g)
Do czerwonych jakosciowych win gronowych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre).
Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się
dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina.
Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów.
Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników.
Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina
i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdze winiarskie UCLM S377. Zostały one wyselekcjonowane przez Uniwersytet Castilla La Mancha
ze względu na ich umiejętność zachowania charakterystycznych cech czerwonego wina w trudnych warunkach fermentacji.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Spokojna i stabilna fermentacja
- Kompletna fermentacja cukrów
- Tolerancja alkoholu: 15% obj.
- Temperatura fermentacji: 16 do 35 °C
- Po 24 godzinach od startu fermentacji do moszczu zawierającego azot w zakresie 150 - 180 mg/l należy dodać
2 g/10l fosforanu dwuamonowego i 2 g/10l Biofermu
-Duża odporność na dwutlenek siarki
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (<0,25 g / l) i aldehydu octowego (<28 mg / l)
- Nie produkują związków siarki
- Wysoka produkcji glicerolu: 10 g / l
Wskazania przy stosowaniu
VDo win w stylu śródziemnomorskim
UCLM S377 zostały wyselekcjonowane ze wzgledu na brak wpływu na charakter wina, związany z terriorem oraz odmianą.
Potrafią one wybitnie podkreslić zalety szczepu Syrah.
Do win czerwonych wyższej klasy
Stosowanie drożdży UCLM S377 pozwala uzyskać wyśmienite rezultaty w produkcji dobrze zbudowanych i zbalansowanych win.
Spokojna i stabilna fermentacja pozwala prowadzić fermentację w masie, z maceracją, co z koleji daje możliwość dopracowania struktury wina.
Ponadto stopniowa produkcja alkoholu podczas fermentacji, powoduje ekstrakcję polifenoli.
Wina produkowane z użyciem drożdży UCLM S377 mają wyjątkowe możliwości dojrzewania oraz wysoką jakość dzięki dużej zawartości glicerolu.
Sposób użycia:
Drożdże UCLM S377 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i
1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w
czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
Wina spokojne 2 g/10l
WWznowienie fermentacji 2-3 g/10l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
W naszej ofercie również:
-
BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych