Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
UCLM S325 (50g)
Do białych jakościowych win gronowych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni twożyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie UCLM S325. Zostały one wyselekcjonowane przez Uniwersytet Castilla La Mancha ze względu na umiejętność wzmacniania struktur białych win przy jednoczesnej optymalizacji i ukazania ich charakteru.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Dobry przebieg fermentacji w klarownych moszczach
- Tolerancja alkoholu do 13%
- Drożdże mają duże zapotrzebowanie na azot. Moszcz w którym zawartość azotu jest w granicach 150 – 180 mg/l. wymaga minimum dwóch zabiegów:
1) po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 20 g/hl fosforanu dwuamonowego i 20 g/hl Biofermu
2)w połowie fermentacji dodać 20 g/hl fosforanu dwuamonowego lub Bioferm
- Temperatura fermentacji: 12 do 35 ° C
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej, dwutlenku siarki i aldehydu octowego
- Wysoka produkcja glicerolu: 10 g / l
- Uwypuklenie charakterystycznych własności aromatycznych w stosowanych odmianach winogron
Wskazania przy stosowaniu Do białych win o prostej budowie
Duża produkcja glicerolu sprawia, iż wina produkowane z lekkich i mało aromatycznych szczepów (Airen, Trebbiano, Colombard) posiadają dobrą strukturę.
Dla odmian aromatycznych
Stosowanie S325 UCLM pozwala na uwolnienie terpentynowych aromatów typowych dla (Malvasia, Muscat, Alvarinho, Loureiro, Riesling, Viognier,Gewürztraminer, Pinot Gris).
Powyżej 13% alkoholu przebieg fermentacji może zostać zaburzony, dlatego aby utrzymać korzyści wynikające ze stosowania S325 UCLM i jednocześnie uzyskać więcej alkoholu proponujemy zastosowanie BC S103.
Sposób użycia:
Drożdże UCLM S325 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
Wina spokojne 20-30 g/hl
W przypadku moszczy do wina mocnego 20 g/hl + 20 g/hl (drożdże BC S103 w środku fermentacji)
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..